MENIU CAUTĂ
21 Iun. 2017 10:14

VIDEO| Criza din Qatar: 15.000 de cămile au fost extrădate din Arabia Saudită

Distribuie

Arabia Saudită a anunțat că toată cămilele și oile deținute de Qatar vor fi extrădate fiindu-le interzis accesul pe pășinile situate la granița dintre cele două țări, scrie BBC News.

Oficialii din Qatar spun că aproximativ 15.000 de cămile și 10.000 de oi au trecut deja frontiera, urmînd să fie înființat un adăpost de urgență cu rezervoare de apă și furaje pentru a le putea adăposti.

Ministerul Mediului din Doha afirmă că adăpostul provizoriu va funcționa până când vor fi pregătite zone mai adecvate. Experții și îngrijitori de animale sunt deja prezenți la fața locului pentru a oferi asistență proprietarilor de animale, mai arată Ministerul.

Un oficial de la Doha a declarat luni că 25 000 de cămile și oi se întorseră deja în Qatar.

Videoclipurile postate online în ultimele zile arată turme mari de cămile care traversează granița cu deșertul din Arabia Saudită.

Până acum, autoritățile saudite nu puseseră restricții animalelor deținute de Qatar care pășesc pe pășunile sălbatice.

Ultima mișcare făcută de Riyadh a declanșat reacții furioase în rândul păstorilor din Qatari.

„Vrem doar să trăim în zilele noastre, să mergem în Arabia Saudită, să ne ocupăm de cămilele noastre și să ne întoarcem și să ne ocupăm de familia noastră”, a declarat Ali Magareh, de 40 de ani, citat de Reuters.

Arabia Saudită a luat decizia de extrădare a animalelor în contextul crizei din Golful Persic, după ce alături de alte cinci state arabe au decis să rupă orice legătură diplomatică cu Doha, iar mulți dintre locuitorii micului emirat își țin cămilele la vecini deoarece Qatarul nu are destule pășuni.

 

Comentarii