UPDATE, 3 martie 2023: Comitetul Director al TVR a aprobat sumele finale destinate lui Sebastian Felix Țopescu, prezentatorul emisiunii „Creatorul de vise”. Acesta urmează să primească 3.500 lei brut / ediție, adică 38.500 de lei brut / 11 ediții. Ora de difuzare a emisiunii va fi duminica, de la ora 19:00, intervalul de difuzare fiind stabilit pentru perioada 15 martie – 30 iunie 2023. 


Comitetul Director al SRTv a aprobat de curând realizarea unei noi emisiuni în grila TVR 1. Este vorba de „Creatorul de vise”, care, conform expunerii de motive, „își propune să încurajeze oamenii să viseze și să-și urmărească visele până la capăt, chiar dacă ar fi doar pentru o singură zi”. 

Mai mult, „fiecare om are o poveste a lui și numai a lui, chiar și vedetele au povești, secrete, vise, dorințe neîmplinite, aspirații. Emisiunea își propune să-i ajute timp de 24 de ore să trăiască pe viu cea mai secretă dorință a lor”. 

Cu mama în Consiliul de Administraţie, Sebastian Felix Țopescu, fiul fostului mare comentator sportiv, primește o emisiune la TVR. Care este bugetul
Sebastian Felix Țopescu | Sursa foto: Facebook
VIDEO REPORTAJ Sub plafonul sărăciei, umanitatea rezistă. Două mame singure din satul Lespezi reușesc să-și țină copiii cu ajutorul oamenilor din comunitate: „Turci, români, căutăm ajutor pentru toți”
Recomandări
VIDEO REPORTAJ Sub plafonul sărăciei, umanitatea rezistă. Două mame singure din satul Lespezi reușesc să-și țină copiii cu ajutorul oamenilor din comunitate: „Turci, români, căutăm ajutor pentru toți”

Emisiunea îl va avea prezentator pe Sebastian Felix Țopescu, „a cărui activitate este atât în zona de fashion, cât și în cea a televiziunii, divertismentului, online-ului”. 

S-a propus realizarea a 11 ediții a emisiunii „Creatorul de vise”, titlu care se află încă în lucru, show-ul urmând să se regăsească în grila de primăvară a postului public de televiziune. 

Durata unei emisiuni este de 48 de minute, show-ul urmând să fie transmis nu doar pe TVR 1, dar și pe TVR Internațional și TVR Plus, publicul-țintă fiind cei din categoria de vârstă 18-35 de ani.

Ce îl recomandă pe Sebastian Țopescu

Cum s-a ajuns ca Sebastian Țopescu să fie realizatorul noii emisiuni? Se explică în nota de fundamentare, aprobată și semnată de Carla Tompea, producătorul general al SRTv. 

„Ne dorim un prezentator ancorat în această zonă, de creator de conținut online, care să atragă un alt segment de public la TVR1 și să realizeze un program de televiziune, completat de o succesiune de postări online. Din tot ceea ce a realizat până acum și datorită numărului mare de urmăritori pe care îi are în zona de online, cel mai potrivit pentru rolul de gazdă a emisiunii este Sebastian Felix Țopescu”, se arată în documentul intrat în posesia Libertatea.

Cheia anchetei din cazul celor 17 decese de la Spitalul Sf. Pantelimon. Ce este noradrenalina și cum se poate verifica dacă a fost folosită corect
Recomandări
Cheia anchetei din cazul celor 17 decese de la Spitalul Sf. Pantelimon. Ce este noradrenalina și cum se poate verifica dacă a fost folosită corect
Cu mama în Consiliul de Administraţie, Sebastian Felix Țopescu, fiul fostului mare comentator sportiv, primește o emisiune la TVR. Care este bugetul
Extras din nota de fundamentare pentru introducerea emisiunii „Creatorul de vise” în grila de primăvară a TVR

Chiar dacă alegerea a fost făcută „datorită numărului mare de urmăritori”, în acest moment, Sebastian Țopescu are doar cifre modeste față de influencerii celebri de la noi: 3.900 de urmăritori pe Instagram, 1.300 pe Facebook și 22.900 pe TikTok. 

58.000 de euro, bugetul pentru 11 emisiuni

Despre conținutul programului se precizează că „este unul simplu, dar atractiv”. Totodată, „această emisiune va avea scopul de a inspira publicul, dar și de a-i oferi un mijloc de evadare prin divertisment de cea mai bună calitate”. 

În același timp, „vom promova oamenii-modele care, prin tot ceea ce au făcut, au reușit să schimbe vieți și mentalități”.

Conform devizului de producție, realizarea unei singure emisiuni se ridică la peste 5.000 de euro. 

Cum planul a fost aprobat pentru realizarea a 11 ediții, suma totală investită în realizarea emisiunii „Creatorul de vise” este de 58.000 de euro. 

Bani pentru „aplaudaci” și pentru invitați

„Suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”. Un renumit filosof francez avertizează în privința unei „mari alianțe” între islamismul radical și ortodoxia rusă
Recomandări
„Suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”. Un renumit filosof francez avertizează în privința unei „mari alianțe” între islamismul radical și ortodoxia rusă

Sumă din care 21.000 de euro ar ajunge doar pentru „onorarii participanți”: 11.000 de euro pentru Sebastian Felix Țopescu, 4.400 de euro pentru scenarist, 3.300 de euro pentru plata publicului participant în studio, iar 2.200 de euro pentru invitații noului show TV. Producătorul emisiunii va încasa și el un salariu de 3.000 de euro.

Cu mama în Consiliul de Administraţie, Sebastian Felix Țopescu, fiul fostului mare comentator sportiv, primește o emisiune la TVR. Care este bugetul
Extras din bugetul emisiunii aprobat de Comitetul Director al SRTv

În total, echipa cuprinde un număr de 15 posturi, printre care fotograf, grafician, regizor, ilustrator muzical, sunetist, editor montaj, director de imagine, asistent de imagine, cameramani, organizator de producție și un asistent de producție care să țină legătura cu invitații. La care se adaugă echipa de PR și promovare. 

Format de inspirație sud-coreeană

În documentele intrate în posesia Libertatea există o zonă specială de „referințe pentru ritmul, dinamica și editarea emisiunii”. Mai exact, formate TV pe care să le copieze și să implementeze în emisiunea „Creatorul de vise”. 

Exemple: „MTV Making the Video” (o emisiune constând din episoade de jumătate de oră, care prezintă procesul de filmare a diferitelor videoclipuri muzicale), „Take 1” (un reality show muzical sud-coreean produs de Netflix, în care cei mai mari artiști coreeni oferă cea mai semnificativă interpretare de care sunt capabili).

Mai apar, „2 Days & 1 Night” (un reality show din Coreea de Sud) și „Real Man 300” (un alt program sud-coreean care prezintă vedetele în timp ce experimentează viața în armată).

Ce vedete au fost propuse pentru emisiune

În prezentarea emisiunii care a ajuns pe masa Comitetului Director se află inclusiv o parte dintre vedetele care ar putea apărea în noul show. Trei fiind angajați ai postului public de televiziune: Iuliana Tudor, Virgil Ianțu și Liana Stanciu. 

Apoi, persoane care au exclusivitate cu anumite trusturi media. De exemplu: Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Delia au contracte cu Antena TV Group, Pavel Bartoș, Andi Moisescu, Joseph Hadad sau Smiley, cu Pro TV. 

Pe listă mai apar Andreea Marin, Alexandra Stan, Simona Halep, David Popovici, Iulia Albu, Zarug, Răzvan Fodor, Horațiu Mălăele, Catrinel Menghia, Loredana Groza, Maia Morgenstern, Marius Manole sau Carmen Tănase.

Christel Ungar, propusă de Administrația Prezidențială în CA

Sebastian Felix Țopescu este fiul cel mic al lui Cristian Țopescu din relația comentatorului cu Christel Ungar, ultima soție a acestuia. Christel este unul dintre cei 13 membri ai Consiliul de Administraţie al SRTv, numit de Parlamentul României pentru o perioadă de 4 ani și aprobat în data de 15 noiembrie 2021. 

Conform site-ului oficial al postului public, Christel Ungar a fost propunerea Administrației Prezidențiale, condusă de președintele României, Klaus Iohannis. 

Cu mama în Consiliul de Administraţie, Sebastian Felix Țopescu, fiul fostului mare comentator sportiv, primește o emisiune la TVR. Care este bugetul
Christel Ungar Ţopescu îl intervievează pe președintele Klaus Iohannis

Aceasta a mai fost membru CA al SRTv în perioada 2016-2017 și 2018-2021. În plus, din 1990, aceasta este angajată a TVR, în cadrul Redacţiei germane, apoi din 2003, redactor-şef al emisiunilor în limba germană. În plus, este realizatoarea emisiunii „Akzente”.

Cine face parte din Consiliul de Administraţie al SRTv

  • Dan Cristian Turturică (din partea Guvernului României)
  • Christel Ţopescu (din partea Preşedinţiei României)
  • Mihai Firică (din partea PNL) 
  • Radu Carp (din partea PNL)
  • Georgică Severin (director general al Societății Române de Radiodifuziune)
  • Elena Anca Dindirică (din partea PSD)
  • Lucian Ghimişi (din partea PSD)
  • Valentin-Andrei Enescu (din partea USR) 
  • Dorothea Ionescu (din partea AUR)
  • Anderco Aliz-Timea (din partea UDMR)
  • Borislav Velimirovici (din partea Minorităţilor Naţionale) 
  • Dietlinde Dinesz (reprezentant al salariaţilor SRTv)
  • Gabriela-Luminiţa Iordănescu (reprezentant al salariaţilor SRTv)

Proiectele sau achizițiile care au o valoare mai mică de 100.000 de euro, cum a fost și cazul acestei emisiuni, trebuie să fie aprobate doar de Comitetul Director al TVR.

Orice sumă mai mare de aceasta trebuie validată mai întâi de Comitetul Director, apoi ajunge pe masa Consiliul de Administraţie al SRTv. 

Comitetul Director, alături de Președintele-Director General şi Consiliul de Administraţie, asigură conducerea Televiziunii Române, conform Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea SRTv. 

Cine e Sebastian Felix Țopescu

Cristian Țopescu s-a stins din viață în 2018. A lăsat în urmă trei copii, unul dintre ei fiind Sebastian Felix, care a apărut pentru prima dată pe micile ecrane în octombrie anul trecut, când a participat la emisiunea „Chefi la cuțite” de la Antena 1

În vârstă de 24 de ani, el este fashion editor și stilist. „Lucrez la două reviste internaționale de modă, fac recenzii și filme, scurtmetraje”, spunea tânărul. Participarea la emisiunea culinară nu i-a adus și calificarea în faza următoare, primind un singur cuțit pentru un carpaccio de ananas cu brânză de capră.

Cu mama în Consiliul de Administraţie, Sebastian Felix Țopescu, fiul fostului mare comentator sportiv, primește o emisiune la TVR. Care este bugetul
Sebastian Felix Țopescu a impresionat mai mult prin vestimentație decât prin preparatele culinare juriul emisiunii „Chefi la cuțite”

„Am venit să mă provoc, am venit să-mi depășesc această frică de penibil, am venit să-mi depășesc această reticență față de ochiul public din România, de care eu m-am ferit toată viața mea“, a mărturisit cel poreclit Basti.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al TVR a trimis redacției câteva precizări în urma acestui articol:

Precizări TVR referitoare la materialele apărute în presa cu privire la emisiunea Creatorul de vise” propusă de Sebastian Felix Topescu

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentarii (9)

Ginamihaela   •   21.02.2023, 15:30

Ce segment de public vrea sa atraga ?!!!!

Cristina1   •   21.02.2023, 15:11

Bine ca nu e razboi si la noi, cu astfel de generatie *** l*** nu rezistam mult…

Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.

Timtiberiu5   •   21.02.2023, 05:41

Ce consiliu mare

Vezi toate comentariile (9)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Horoscop rune 15-21 aprilie 2024, realizat de Mihai Voropchievici. Ce se întâmplă cu Berbecii
FANATIK.RO
Horoscop rune 15-21 aprilie 2024, realizat de Mihai Voropchievici. Ce se întâmplă cu Berbecii
Ți-o mai amintești pe Marina Florea? Cele mai recente imagini cu frumoasa artistă a anilor 1980 au stârnit un val de reacții
Viva.ro
Ți-o mai amintești pe Marina Florea? Cele mai recente imagini cu frumoasa artistă a anilor 1980 au stârnit un val de reacții
Cum arăta Vica Blochina în tinerețe, când dansa la Melody și era balerina lui Pițurcă. Pozele de care a uitat toată lumea
Libertateapentrufemei.ro
Cum arăta Vica Blochina în tinerețe, când dansa la Melody și era balerina lui Pițurcă. Pozele de care a uitat toată lumea
„Ce  faci aici?!” „E marketing, șefu'” Nina e motivul „exploziei” pe care UFC o are în mediul online
GSP.RO
„Ce faci aici?!” „E marketing, șefu'” Nina e motivul „exploziei” pe care UFC o are în mediul online
Cum recunoști roșiile tratate cu pesticide din piață sau supermarket. Când ai cele mai mari șanse să cumperi fructe și legume cultivate natural
FANATIK.RO
Cum recunoști roșiile tratate cu pesticide din piață sau supermarket. Când ai cele mai mari șanse să cumperi fructe și legume cultivate natural
Istoricul Armand Goșu: “Vladimir Putin va ataca un stat NATO. V-o dau în scris. Nu mâine, nu poimâine, dar se va întâmpla”
Știrileprotv.ro
Istoricul Armand Goșu: “Vladimir Putin va ataca un stat NATO. V-o dau în scris. Nu mâine, nu poimâine, dar se va întâmpla”
Imaginea cu Prințul Archie pe care toată lumea a ratat-o. Cât de mult seamănă cu Prințul Harry
Unica.ro
Imaginea cu Prințul Archie pe care toată lumea a ratat-o. Cât de mult seamănă cu Prințul Harry
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
Orangesport.ro
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
Investiție de 27 de milioane de euro într-o comună din România. Se construiește un aquapark ultramodern
Observatornews.ro
Investiție de 27 de milioane de euro într-o comună din România. Se construiește un aquapark ultramodern
RECOMANDĂRI