De Flavius Toader,

Dacă ai cumpărat ceva de la un magazin din mall, iar apoi ai observat pe Facebook o serie de reclame care au legătură cu magazinul respectiv sau cu produsul achiziționat, atunci e bine să știi că nu e o coincidență.

Fenomenul a fost documentat de diverși utilizatori Reddit și Twitter, dar acum lucrurile sunt explicate mai clar.

E simplu. Prin parteneriatul său cu comercianții, Facebook află ce anume ai cumpărat și de unde, apoi te bombardează cu reclame.

În funcție de datele pe care le obțin de la tine, comercianții pot trimite către Facebook orice, de la nume până la numărul de telefon sau adresa de mail.

Apoi, Facebook asociază aceste informații cu profilul tău și oferă comercianților posibilitatea de a livra reclame adaptate obiceiurilor tale.

Compania susține că datele primite de la companii sunt anonimizate și că sunt imediat șterse, după ce sunt folosite pentru asocierea achiziției cu utilizatorul de Facebook.

Serviciul acesta, scrie Business Insider, este deja folosit în SUA de mai mulți clienți ai Facebook, printre care Macy’s sau Dick’s Sporting Goods.

În august, Facebook a oferit utilizatorilor un instrument care le permite să afle cum reușește rețeaua socială să afle detalii despre activitatea lor.

Utilizatorii care vor să nu mai fie vizați de reclame în funcție de cumpărăturile pe care le fac atunci când sunt offline, pot corecta acest lucru din setări.

Alegeți dacă permiteți sau nu permiteți reclamele bazate pe datele primite de Facebook de la parteneri

Banii din publicitate reprezintă principala sursă de venit pentru Facebook. Din cei 17,6 miliarde de dolari anunțați în al treilea trimestru al anului 2019, 17,3 miliarde au venit din reclame.

Citeşte şi:

Cum arată Bucureștiul văzut din Stația Spațiala Internațională. Fotografii publicate de NASA

Cea mai veche pictură care spune o poveste a fost descoperită într-o peșteră din Indonezia. Când a fost realizată

Cum arată acum celebrii hoți din filmul „Singur acasă”. Transformarea e radicală!

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă
HOROSCOP
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă