Benzinăriile din toată țara au fost luate cu asalt miercuri seară, 9 martie, oamenii fiind speriați de zvonurile că prețul benzinei ar putea să sară de 10 lei per litru, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Totul a plecat de la o benzinărie din Beiuş, județul Bihor, care a vândut benzina și motorina cu 11 lei pe litru. Contactat de Libertatea, ministrul energiei, Virgil Popescu, a spus că „le transmit românilor să nu intre în panică și să nu stea la cozi”. Iar premierul Nicolae Ciucă a anunțat, prin vocea purtătorului de cuvânt al Guvernului, controale la benzinăriile care au crescut prețul carburanților.

„Monitorul prețurilor”, varianta pentru a afla prețul la benzină

Cei care vor să afle cât costă litrul de beznină sau la motorină la benzinăriile din orașul lor au la dispoziție aplicația mobilă „Monitorul prețurilor” sau site-ul, care aparțin Consiliului Concurenței.

După intrarea în aplicație, utilizatorul este întrebat dacă dorește să își activeze locația, pentru precizia căutării pe hartă.

Apoi, se selectează categoria „Carburanți auto” și, în pasul următor, se alege tipul de benzină sau de motorină folosit.

Harta prețurilor la benzină și motorină. Cum poți afla cât costă combustibilul în orașul tău
Primul pas este selectarea categoriei „Carburanți auto”, urmat de alegerea benzinei folosite (standard sau premium), ori a motorinei (standard sau premium), ori GPL, ori încărcare electrică

Ultimul pas este afișarea pe hartă a celor mai apropiate benzinării de locația selectată, fiind afișat prețul la pompă pentru benzină și motorină la stațiile din apropiere.

Harta prețurilor la benzină și motorină. Cum poți afla cât costă combustibilul în orașul tău
Exemplu de afișare pe hartă a celor mai apropiate benzinării. Cu un click pe fiecare stație de carburant disponibilă, apare prețul benzinei sau al motorinei, în funcție de categoria aleasă

„Prețurile au un caracter pur informativ”, precizează Consiliul Concurenței, care atrage atenția că „prețurile afișate la punctul de vânzare pot diferi”, cele afișate în aplicație sau pe site fiind valabile la data raportării pe platforma „Monitorul Prețurilor”.

Urmărește-ne pe Google News