MENIU CAUTĂ

Cum REDAI STRĂLUCIREA BIJUTERIILOR folosind câteva lucruri din casă

Distribuie

Suc de lămâie

Stoarce câteva lămâi şi adună sucul într- un vas, apoi scufundă inelele, cerceii şi lănţişoarele din argint care şi-au pierdut strălucirea. Lasă-le până când vezi că s-au curăţat perfect (în medie, cam 30 de minute), apoi clăteşte-le cu apă caldă şi şterge- le cu un şervet moale.

Oţet

Pune într-o cană oţet şi apă în părţi egale. Înmoaie o bucată de material şi freacă bijuteriile din argint centimetru cu centimetru. După ce s-au curăţat perfect, şterge- le cu o cârpă uscată. Poţi folosi periodic această metodă, pentru a preveni alterarea culorii şi a reda luciul bijuteriilor.

Ruj

Pune un strat de ruj pe o periuţă de dinţi cu peri moi (cei rigizi pot zgâria suprafaţa metalului) şi freacă bine argintul. Apoi, şterge-l cu hârtie igienică moale sau cu o lavetă din microfibră.

Detergent de vase

Pune un strop de detergent lichid de vase concentrat în apă fierbinte. Amestecă şi scufundă bijuteriile din aur cam 20-25 de minute. Pentru bijuteriile din argint, adaugă în soluţia astfel obţinută un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu.

Pastă de dinţi

Dacă argintul rămâne pătat, în ciuda tratamentului cu detergent de vase, curăţă-l şi cu o periuţă pe care ai pus pastă de dinţi. La final, şterge-l cu o cârpă moale şi lasă- l să se usuce bine.

Scrum de ţigară

Aplică scrum de ţigară din abundenţă pe o periuţă de dinţi, apoi freacă insistent bijuteriile. Spală-le apoi, tot cu periuţa, sub jet de apă, iar dacă mai găseşti pete pe suprafaţa lor, reia procedura.

Dacă au pietre preţioase…

Bijuteriile care au montate pietre preţioase sau semipreţioase trebuie aşezate, după ce au fost curăţate, cu susul în jos, ca să nu rămână pe ele urme când se usucă.

O măsură de prevenţie foarte bună

Bijuteriile din aur ar trebui scoase când intri la duş, când speli rufe de mână sau oricând pot veni în contact cu apa de la robinet. De ce? E simplu: clorul din apă le poate păta!

Comentarii