Mergi direct la conținut »
Cum s-a transformat Viorica Dăncilă într-un an și zece luni de mandat. Istoria în imagini a primei femei premier
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cum s-a transformat Viorica Dăncilă într-un an și zece luni de mandat. Istoria în imagini a primei femei premier

Cum s-a transformat Viorica Dăncilă într-un an și zece luni de mandat. Istoria în imagini a primei femei premier

Viorica Dăncilă s-a întors la șefia organizației de femei a PSD, după ce și-a dat demisia, marți seară. Fosta președintă a PSD a ales să facă acest lucru după șase ore de discuții tensionate cu conducerea partidului, pe fondul pierderii alegerilor prezidențiale. Dăncilă s-a aflat un an și zece luni în fruntea Guvernului României, fiind totodată prima femeie prim-ministru dar și președinte al social democraților. Iată parcursul ei politic recent, în imagini.

De Mihai Niculescu,

În vârstă de 56 de ani, Viorica Dăncilă a ocupat funcția de prim-ministru al României de la 29 ianuarie 2018 până la 4 noiembrie 2019, după ce guvernul PSD a fost demis prin moțiune de cenzură. Este prima femeie din istoria României care a deținut această funcție.

PSD a propulsat-o în fruntea Guvernului în urma demisiei prim-ministrului Mihai Tudose.

Pe 27 mai 2019, Viorica Dăncilă a devenit președintele interimar al Partidului Social Democrat, după ce Liviu Dragnea a fost încarcerat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În cadrul Congresului din 29 iunie, Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte al PSD.

Viorica Dăncilă provine din organizația Teleorman a PSD, unde a intrat în 1996.

Ea a fost consilier local și consilier județean până în anul 2009, când a fost aleasă europarlamentar. Până în 2018, Viorica Dăncilă a deținut două mandate succesive în Parlamentul European.

Înainte, a deținut funcțiile de președinte de organizație locală de partid, vicepreședinte al PSD Teleorman președinte la nivel național al Organizației Femeilor Social Democrate.

Close
Închide
  Close