Mergi direct la conținut »
Cum să combați stresul, oboseala, durerea de cap, la birou, cu uleiuri esențiale
Ştiri Libertatea > Ştiri

Cum să combați stresul, oboseala, durerea de cap, la birou, cu uleiuri esențiale

Timpul petrecut zi de zi la birou este plin de capcane. Migrenă, oboseală bruscă după prânz, nivel ridicat de stres înaintea unei reuniuni - acestea pot fi combătute prin utilizarea uleiurilor esențiale spun specialiștii.

Există astfel de produse care ne ajută să trecem cu bine peste momentele dificile ale unei zile de lucru, toate disponibile în farmacii  sau magazine de produse naturale.

Menta împotriva migrenelor, durerilor de cap

Uleiul esențial de mentă asigură un efect rece și vasoconstrictor, grație mentolului pe care îl conține, ceea ce facilitează dispariția durerii, explică Alexandra Chopard, doctor în farmacie. Se aplică maxim două picături pe fiecare dintre tâmple, departe de ochi. Idealul este, desigur, să nu așteptăm până când durerea este de nesuportat. În cazul în care aceasta persistă, gestul poate fi repetat la două ore după prima utilizare. În plus trebuie să încercăm să depistăm cauza migrenei: oboseală a ochilor, ochelari nepotriviți, hidratare insuficientă etc.

Frunze de portocală amară împotriva stresului

Uleiul esențial din frunze de portocală amară redă tonusul atunci când se instalează oboseala. ”Ideal este să fie asociat cu practica unor exerciții de respirație, cum ar fi coerența cardiacă. Acest lucru acționează asupra stresului acut, dar și cronic”, precizează specialista. Acest produs se utilizează fie mirosind uleiul direct din flacon, fie punând două picături pe o batistă și respirând, fie punând o picătură pe interiorul încheieturilor mâinilor.

Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
Recomandări
Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
 

Scorțișoară împotriva oboselii

Scorțișoara este recomandată pentru combaterea oboselii, dimineața sau după masa de prânz, atunci când pleoapele devin grele. ”Uleiul esențial de scorțișoară acționează împotriva oboselii și somnolenței. Este de asemenea interesant împotriva depresiei”, adaugă Alexandra Chopard. Se utilizează pe cale orală, prin diluarea unei picături într-o linguriță de miere sau direct sub limbă, combinat cu o picătură de mentă.

Busuiocul exotic pentru a favoriza digestia

”Uleiul esențial de busuioc exotic, cu numele latin Ocimum basilicum, este un antispasmodic care funcționează astfel împotriva tulburărilor digestive, dar și a durerilor menstruale”, detaliază specialista. Se pune o picătură sub limbă după masă atunci când se manifestă balonarea. Pentru a evita supradozarea picăturilor atunci când înclinăm flaconul de ulei esențial, se poate turna o picătură pe pliul dintre degetul mare și degetul arătător și apoi o ducem în gură, sfătuiește aceasta.

Close
Închide
  Close