Ce trebuie să faci pentru a nu pica în plasa hackerilor

În primul rând, trebuie să fii cu actualizările producătorului la zi. Deși sunt enervante și par să-ţi umple inutil spațiul de stocare, sistemele de operare sunt îmbunătățite în permanență şi de  foarte multe multe scopul lor este tocmai acela de a bloca tentativele de fraudă ale hackerilor. De asemenea, trebuie să fii atent la ce aplicaţii instalezi pe telefon. Indicat este să le downloadezi doar pe cele oficiale, din magazinul telefonului.

Renunţă la parolele de genul 12345 sau 0000 şi nu mai salva în telefon documente care conţin parole ale conturilor pe care le foloseşti. Nu este nicio problemă dacă le vei uita, le poţi reseta oricând în câţiva paşi simpli. Ideal ar fi să apelezi doar la site-uri şi aplicaţii care folosesc metode de dublă autentificare. Acest lucru presupune să primești un cod prin SMS, în momentul în care vrei să accesezi contul de pe un alt dispozitiv față de cele pe care le-ai utilizat până atunci.  

Mai nou trebuie să te fereşti şi de apelurile necunoscute, de la numere cu prefixuri din străinătate. Dacă nu ai rude în Asia sau Africa, nu răspunde! Hackerii închiriază linii cu suprataxă şi le folosesc pentru a-ţi încărca factura telefonică. Când eşti apelat de pe un astfel de număr, cel mai bine este să dai ocupat şi, mai ales, să nu suni niciodată înapoi!

Cum îţi  protejezi telefonul de pericolele fizice

Dacă de pericolele virtuale ştii cum să te fereşti, e bine să le previi şi pe cele fizice.  Pentru a avea un telefon în stare perfectă e bine să foloseşti huse, dar şi folii de sticlă 2.5d. Acestea îţi vor proteja telefonul nu doar de zgârieturi, lovituri şi praf, dar şi de picăturile de apă, grăsime sau amprente.

Şi încă ceva: dacă decizi să îţi vinzi telefonul este foarte indicat să-ţi ştergi toate datele din el. Nu ştii niciodată pe mâna cui poate ajunge, iar paza bună trece întotdeauna primejdia rea.

Sursa foto: unsplash.com

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens
HOROSCOP

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens