Cum se fură lemnele în pădurile din Suceava. Hoții smulg copacii direct din rădăcină | IMAGINILE DEZASTRULUI

19 mai 2017 14:22

Imaginile suprinse de Garda Forestieră arată cum se fură lemnele într-o pădure din județul Suceava. Hoții nu mai folosesc drujbe, ci smulg copacii din rădăcină ca să lase impresia că aceștia ar fi fost doborâți de vijelie. Inspectorii forestieri bănuiesc că tocmai proprietarii pădurilor au smuls copacii pentru a-i exploata. Poliția a dechis deja o anchetă pentru distrugerea pădurii.

Județul Suceava, la granița cu Ucraina. Peste 130 de arbori au fost doborâți ilegal dintr-o pădure din zona Brodina. Pădurarii au descoperit mai multe urme pe trunchiurile copacilor, semn că aceștia au fost smulși din rădăcină intenționat cu ajutorul unor dispozitive, notează Digi24.ro.

„Colegul care s-a deplasat la fața locului a sesizat faptul că marea majoritatea arborilor care au fost doborâți prezentau urme la o înălțime de 2 m care indicau faptul că au fost trași, au fost supuși unei tensiuni, în plus, direcția de cădere a arborilor era destul de dubioasă, pentru că am identificat arbori care au fost doborâți pe direcții foarte diferite”, a explicat Mihai Gășpărel, inspector șef la Garda Forestieră Suceava, pentru sursa citată.

Cum se fură lemnele direct din pământ, cu tot cu rădăcină

Inspectorii forestieri spun că valoarea pagubei este de 26.000 de lei deoarece volumul de masă lemnoasă doborâtă ilegal depășește 121 de metri cubi. Poliția a demarat o anchetă pentru a stabi cine a distrus pădurea.

„Cercetările vor fi continuate în cauză, urmând a fi calculat volumul arborilor identificați și prejudiciul creat fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori”, a declarat Ionuț Epureanu, purt de cuvânt IPJ Suceava.

Din păcate, acesta nu este singurul caz de acest fel înregistrat în Suceava. În 2016, mai mulți muncitori au fost filmați în timp ce scoteau din rădăcini mai mulți arbori dintr-o Câmpulung Moldovenesc. Un alt caz a fost descoperit și la Vatra Dornei, unde mai multe persoane implicate au fost deja trimise în judecată.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro