Dintre străini, doar austriecii au fost identificați de poliție și de procurori.

Zilele trecute, cotidianul austriac Der Standard a rezumat cazul. Ziarul a pus accentul, ca și Libertatea, pe care jurnaliștii din Viena au citat-o, pe responsabilitățile largi, care implică autoritățile, dar și clienții, și colectivitatea.

Am considerat că e util să prezentăm o parte a reacțiilor publicului austriac în fața cazului de la Caracal.

Comentariile austriecilor la articol, existente pe site-ul derstandard.at, sunt amestecate, dar majoritatea sunt raționale, unele de profundă empatie.

Mulți dintre comentatori discută cu o bună reprezentare despre problemele României și ale celorlalte țări din est, arătând ce efect dezastruos survine în aceste societăți din cauza emigrației în masă.

Nu-mi pot imagina cum de UE încă nu a realizat cât de mult dăunează scurgerile de materie cenușie acestor țări. Nu numai că zone întregi sunt aproape depopulate, în timp ce noi toți suntem în Europa Centrală, oamenii care rămân în urmă nu mai au perspective. Ce intenționează să facă UE? Ar trebui ca toți europenii (plus toți ceilalți migranți) să se adune în Europa Centrală și de Nord în viitor, iar din restul Europei să facem un parc național imens, sau ce?

Alte comentarii discută despre responsabilitate bărbaților care, fără să se preocupe de vârsta fetelor cu care se culcă, apelează la prostituate.

Iată o parte a acestor mesaje:

„Societatea este cea care trebuie să producă schimbări aici. Acest lucru nu poate fi susținut din exterior. Dacă tânăra generație nu cere și nu pune în aplicare asta, nu sunt prea mari șanse să se schimbe ceva. Nu există în povestea de față nicio complicitate a țărilor europene”.

Ad placeholder
Elvis Pian, amenințări cu o zi înainte de uciderea fratelui său: “Cereți protecție la miliție, că nu scăpați!”
Recomandări
Elvis Pian, amenințări cu o zi înainte de uciderea fratelui său: “Cereți protecție la miliție, că nu scăpați!”
 

„Tot ceea ce este descris în articol se datorează complicității poliției locale și abuzului de putere. Dar deja ar trebui luate măsuri privind pregătirea și controlul poliției române”.

Fiecare client se transformă în complice. Există și un alt articol, un român de 16 ani forțat de proxeneții din Linz să se prostitueze… Asta se întâmplă în Austria!

”Corect, fiecare austriac care comite o astfel de crimă poartă responsabilitatea comună. Dar nu Austria ca țară. Doar dacă nu avem structuri sistematice care acoperă sau chiar facilitează aceste crime. Prin urmare, structurile criminale ar trebui căutate cu atenție în țara de origine, adică de ce majoritatea prostituatelor minore provin din aceleași țări din fostul bloc est-european și nu din Irlanda?”.

Dacă tu ca austriac f… un minor, ești la fel de vinovat, deoarece mulți dintre ei lucrează în Austria, în case de toleranță

”Nu prea… casele de toleranță și femeile care lucrează acolo sunt controlate – Acest lucru se va întâmpla mai mult în bordelurile ilegale și în baruri de inițiere dubioase și atunci când se merge pe vorbe…”.

Ad placeholder
Generalul Oprea, cel care a organizat spitalul Suceava, delegat să coordoneze DSP București. Ministrul Tătaru: “Să pună disciplină militară!”
Recomandări
Generalul Oprea, cel care a organizat spitalul Suceava, delegat să coordoneze DSP București. Ministrul Tătaru: “Să pună disciplină militară!”
 

”Minori în case de toleranță? Tu nu crezi asta”.

”Nu-mi pot imagina că aici, în casele de toleranță, minorii își oferă serviciile. Acestea trebuie să aibă un control și sunt verificate în mod regulat.”

”De ce aceste «case de toleranță» din Austria nu sunt mai bine controlate?”. (Cu toate acestea, în Linz au fost înființate câteva ilegal în ultima perioadă.)

Mă întreb și eu, este așa dificil să-i depistăm pe traficanții care aduc aceste fete aici cu promisiuni de locuri de muncă serioase? Deoarece documentele sunt falsificate și referitor la „18”.

„Ei bine, dacă asta are loc în Austria, toate fetele s-ar strânge măcar o singură dată la fața locului și vor răspunde la întrebări fără proxeneți și atunci se va dovedi ce vârstă au sau dacă sunt aici în mod voluntar. Presupun că unii oameni doresc ajutor, dar nu pot primi sau cere. În primul rând, trebuie creat un cadru sigur pentru fete, astfel încât să nu le fie frică înainte de a fi supuse la întrebări. Desigur, interogatoriul ar trebui să fie gestionat de femei instruite dpdv empatic”.

Ad placeholder
Astăzi România ajunge la 50 de cazuri de victime COVID în 24 de ore. Este o dublare a mortalității în două săptămâni
Recomandări
Astăzi România ajunge la 50 de cazuri de victime COVID în 24 de ore. Este o dublare a mortalității în două săptămâni
 

Nu spun nimic pentru că sunt amenințate cu cruzime, că se întâmplă ceva cu părinții și frații lor… sunt doar speriate și, desigur, spun că sunt acolo de bunăvoie. Așa cum s-a spus, sunt foarte greu de descoperit

La ce le folosește dacă se simt în siguranță și cred că își omoară rudele în patrie? Acestea sunt rețele criminale în care nici poliția nu intervine.

Este puțin probabil ca țara să găsească puterea să se reconstruiască – deoarece toată lumea care câștigă ceva poate câștiga mai mult în străinătate.

„Ce trebuie să se întâmple cu adevărat pentru ca să se schimbe
ceva? Politici corupte, administrație coruptă, poliție coruptă, oameni care se fac că se uită în altă parte, pentru că ei cred că oricum nu pot face nimic (și probabil se tem să nu aibă chiar ei de suferit).
Este puțin probabil ca țara (n.r. – România) să găsească puterea să se reconstruiască – deoarece toată lumea care câștigă ceva poate câștiga mai mult în străinătate. E nevoie aici de programe pentru a ajuta țările și populațiile lor să se pună pe picioare. Nu trebuie să ne facem griji că lucrurile vor fi mai rele pentru noi dacă românii se descurcă mai bine – dar ar trebui să suportăm puțină muncă grea și dezavantaje pe termen scurt, în semn de solidaritate. Prea mult pentru o Europă în care toate națiunile joacă într-o piesă la care toți suntem spectatori?”.

Ad placeholder

„Pentru ce a aprobat UE finanțarea până acum? Cu ce a ajutat până acum UE pentru a întări securitatea statelor membre, respectiv pentru locuitorii acestora, ca să reducă criminalitatea, să dizolve rețelele mafiote etc.?”

”Bine ați venit în societatea lipsită de empatie”

„Și dacă aceste condiții prevalează în România, cum își protejează poliția austriacă cetățenii săi în Austria (înainte ca activitățile ilegale să fie extinse în Austria)?”

„Pur și simplu incredibil. :(
… iar liderul rețelei a primit doar 10 ani.
După jumătate de timp l-au lăsat din nou afară. :( În astfel de cazuri, nu mai sunt sigur dacă nu aș fi în favoarea pedepsei cu moartea… ”

Ad placeholder

„Este incredibil. Nu sunt cuvinte pentru așa ceva.
Doar 10 ani pentru principalul responsabil, asta este o glumă, câte vieți (de fete) au fost deja distruse.
În politica europeană, nimeni nu aude nimic, nu se spune nimic.
De ce nu? O astfel de crimă nu se limitează numai la România”.

„Fără ONG-uri, fără muncă socială, doar pedepse și greutăți mai mari. Acest lucru servește superficial doar nevoia ahtiată de a recompensa mafia electorală, dar nu rezolvă nicio problemă și lasă victimele să se descurce singure. Bine ați venit în societatea lipsită de empatie.”

„De fapt, lucrurile stau cam așa. Există așa-numitul centru (Europa de Vest și de Nord) și periferia (Europa de Sud și de Est). În centru este totul, în timp ce la periferie pe primul loc sunt agricultura și turismul… restul este, în cel mai bun caz, un parc național.”

Ad placeholder

„Un parc național epuizat, exploatat fără control și legi.”

Aceste subiecte trebuie în sfârșit dezbătute pentru a spulbera protecția eternă a răufăcătorilor, acoperită în principal de mantia tăcerii, pentru a da în cele din urmă glas victimelor. De asemenea, în România, copiii sunt vânduți de propriile familii, cele care sunt mai vulnerabile, deoarece nu există puncte de sprijin specifice, oferte de ajutor și protecție

Citeşte şi:

Ziarul vienez „Der Standard” citează Libertatea și scrie despre cei trei clienți austrieci care au depus mărturie în dosarul din 2012 al rețelei de trafic de minore din Caracal

16 minore din Caracal forțate să facă sex cu români, manageri austrieci și soldați americani! Cum i-a scăpat DIICOT pe militarii din Deveselu, deși au cumpărat de la traficanți sex cu fete de 14-16 ani

„Le-am spus că sunt ținută cu forța și nu au făcut nimic”. Traficată la 16 ani în Caracal și apoi violată, victima povestește cum polițiștii „m-au făcut curvă și mi-au zis «da’ ce, ție nu ți-a plăcut?»”

Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
PARTENERI - GSP.RO
Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
Horoscop 8 august 2020. Capricornii trebuie să se ocupe de familie, să facă ceea ce le face plăcere
HOROSCOP
Horoscop 8 august 2020. Capricornii trebuie să se ocupe de familie, să facă ceea ce le face plăcere
RECOMANDĂRI