MENIU CAUTĂ
27 Iul. 2001 21:00

Daca ciclistii mai fac si azi un boicot, organizatorii vor sa suspende Turul Romaniei

Distribuie

Dupa ce, cu 20 de minute inainte de start, olandezul Leon Offringa a fost accidentat de un TIR in timp ce se incalzea, in afara zonei de securitate, ciclistii din pluton au luat decizia sa faca traseul ?la pas?, desi acesta avea trei sprinturi si trei catarari. Nemultumirea a plecat de la conditiile de cazare, germanul de origine romana George Wolters – transformat intr-un purtator de cuvant al caravanei – declarandu-le ?sub orice critica? si mentionand ca ?antrenorul nostru nu va mai veni niciodata in Romania?. Mai mult, Wolters sustinea ca, la Tg. Ocna, s-a dormit in baraci de lemn, fara apa calda, iar la Cluj i-a intrat un arc de la saltea in piciorul drept.
Presedintele juriului, Ionel Dumitru, ne-a precizat: ?Mancarea a fost buna, fiind verificata de mine personal, iar povestea cu salteaua poate fi adevarata, dar e o intamplare?.
La randul sau, secretarul general al FR Ciclism, Vasile Selejan, ne-a spus: ?Turul Romaniei nu este Turul Frantei, facandu-se totul pentru a ne putea incadra in bugetul disponibil. Toata lumea stia dinainte ca nu se va sta in lux, oficialii si ziaristii avand aceleasi conditii ca si sportivii?. Aseara, Biroul Federal urma sa se intruneasca intr-o sedinta de urgenta, pentru a se propune anularea tuturor curselor de seniori din acest an. Mai mult, Selejan a afirmat ca, daca azi va urma un nou boicot al sportivilor, se va merge pana la suspendarea acestei editii a competitiei.
In week-end sunt programate ultimele doua etape: azi, Sibiu – Avrig – Balea Lac – Curtea de Arges (135 km), cu traversarea Transfagarasanului si o diferenta de nivel de 1600 m, iar maine, Curtea de Arges – Pitesti – Gaesti – Bucuresti (150 km).
In clasamentul general conduce moldoveanul A. Sabalin, urmat de ucraineanul L. Timcenko la 20? si de dinamovistul P. Lupas la 59?.

Comentarii