Mergi direct la conținut »
Promisiunea smulsă de transportatori de la Guvern, în cazul majorării prețului carburanților
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Promisiunea smulsă de transportatori de la Guvern, în cazul majorării prețului carburanților

Promisiunea smulsă de transportatori de la Guvern, în cazul majorării prețului carburanților

Dacă preţurile la carburanţi cresc, transportatorii primesc înapoi supraacciza. Conducerea Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a avut, marţi seara, o întâlnire, la sediul Guvernului cu premierul Mihai Tudose şi cu ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, pe tema majorării accizei la carburanţi.

UNTRR anunţă că a obţinut asigurări de la Guvern că preţul carburanţilor nu va creşte, în caz contrar va fi reluată schema de rambursare a supraaccizei.

„Prim-ministrul şi ministrul de Finanţe au dat asigurări că nu se vor înregistra creşteri de preţ la carburanţi începând cu 15 septembrie şi 1 octombrie, în condiţiile în care preţul petrolului va rămâne constant. Dacă se vor înregistra totuşi majorări de preţ după 15 septembrie şi 1 octombrie, prim-ministrul a dat asigurări că este deschis pentru a relua rambursarea supraaccizei către transportatorii rutieri”, se arată într-un comunicat al UNTRR, citat de Agerpres.

Transportatorii au solicitat Guvernului, prin intervenţiile anterioare, să nu recurgă la supraimpozitarea unor bunuri de strictă necesitate, precum carburanţii, măsură care ar conduce la falimentarea industriei de transport rutier, în condiţiile în care un sfert din firmele de transport rutier înregistrează pierderi, iar marjele din industrie sunt reduse, în jurul a 1%.

Totuşi, în cazul operării majorării accizei la carburanţi, reorientarea a 15% din carburantul alimentat în România anual spre alte ţări nu va aduce niciun ban la bugetul de stat, iar o migrare mai mare de 15% va aduce în realitate pierderi la buget, mai scrie sursa citată.


CITEȘTE ȘI… Când trece România la ora de iarnă 2017 și ce state europene au renunțat la această schimbare


 

Close
Închide
  Close