Mergi direct la conținut »
Presa britanică: Dacia va lansa o mașină electrică "incredibil de ieftină". Când ar putea ajunge pe piață
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Presa britanică: Dacia va lansa o mașină electrică "incredibil de ieftină". Când ar putea ajunge pe piață

Presa britanică: Dacia va lansa o mașină electrică „incredibil de ieftină”. Când ar putea ajunge pe piață

Dacia plănuiește să lanseze în viitorul apropiat o mașină electrică "șocant de accesibilă", care ar putea ocupa segmentul "bugetar" al acestei piețe, la fel cum au făcut Sandero și Duster pe piețele de benzină și diesel, scrie Daily Express.

Dacia face deja cele mai ieftine mașini la categoriile compact și SUV de pe șoselele din Europa, iar președintele european al Dacia, Jean Christophe Kugler, a declarat pentru Auto Express că mașinile electrice vor rămâne fidel ethosului Dacia.

„Vom rămâne șocant de accesibili. Nu vom schimba segmentul fidel brandului nostru. Vom profita de forța Alianței și de tehnologia existentă deja, pentru a le încorpora într-o Dacia. Avem toate tehnologiile electrice pregătite.

Făcând parte dintr-un grup mai mare înseamnă că atunci când avem nevoie de o tehnologie, o avem. Nu trebuie să negociem pentru ea”, a declarat Kugler, lăsând să se înțeleagă că Dacia electrică este posibil să împrumute foarte mult de la automobilele electrice fabricate de compania mamă Renault care produce deja EV-uri cum ar fi Zoe.

Cu toate că nu a înaintat o dată pentru lansarea noii mașini, el a lăsat să se înțeleagă că primul exemplar va ieși pe ușile fabricii în perioada 2020-2021.


Citește și: Cum a învățat Donald Tusk limba română în două zile. Românul care a tradus discursul: „Am făcut o înregistrare audio”


 

Close
Închide
  Close