Mergi direct la conținut »
Dacian Cioloș, despre Revoluție: Comunismul și gustul dictaturii nu au murit în decembrie 1989
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dacian Cioloș, despre Revoluție: Comunismul și gustul dictaturii nu au murit în decembrie 1989

Dacian Cioloș, despre Revoluție: Comunismul și gustul dictaturii nu au murit în decembrie 1989

Dacian Cioloș, despre Revoluție. Fostul premier a scris, vineri, pe Facebook, la 28 de ani de la declanșarea Revoluției Române, că nici comunismul și nici gustul dictaturii nu au murit în decembrie 1989, pentru că ”au supraviețuit, hrănindu-se din comoditatea și tăcerea noastră”.

De Valentina Postelnicu,

”22 Decembrie, ora 12.06, acum 28 de ani. Dictatorul Nicolae Ceaușescu a fugit cu un elicopter de pe sediul Comitetului Central. Acel moment a fost prima speranță de democrație și libertate, prima speranță că o viață mai bună poate exista pentru fiecare român. Prima speranță, obținută și apărată cu sânge de oamenii uciși în stradă, oameni care strigau „Jos Comunismul!” A fost primul gust de libertate pentru generația mea. O libertate redată. Mai târziu am învățat că libertatea redată e doar o fundație, pe care se construiește libertatea asumată”, a scris fostul premier pe Facebook.

Dacian Cioloș a redat și un citat din Regele Mihai I: „Democrația și libertățile nu sunt câștigate pentru totdeauna. Omul își câștigă în fiecare zi dreptul de a avea un <

Fostul premier arată că atât ”comunismul și gustul dictaturii nu au murit în decembrie 1989”.

”Au supraviețuit în toți acești ani, hrănindu-se din comoditatea, indiferența și tăcerea noastră. Vor continua să existe atât timp cât vom sta cu fruntea plecată, acceptând să fim conduși prin impostură și minciună. Nu există mod mai onorabil de a cinsti sacrificiul celor care au murit în 1989 decât acesta: asumarea și apărarea libertății și democrației, în fiecare zi, în fiecare ceas. Aceasta este esența naturii noastre interioare, este datoria fiecăreia și fiecăruia dintre noi, a celor care am trăit în dictatură și comunism, a celor care am sperat, am muncit și muncim pentru o Românie mai bună, a celor care ne-am născut în democrație și libertate”, mai spune Cioloș.

Citește și: VIDEO/Marius Oprea: ”Revolta anticomunistă, pornită la Timișoara, a devansat lovitura de stat pusă la cale de grupul complotist condus de Iliescu”

Close
Închide
  Close