Mergi direct la conținut »
Dăncilă, după anunţarea propunerilor de miniştri: "Dacă preşedintele i-ar refuza, ar fi un dezastru. Da, s-a discutat despre restructurarea Guvernului"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dăncilă, după anunţarea propunerilor de miniştri: "Dacă preşedintele i-ar refuza, ar fi un dezastru. Da, s-a discutat despre restructurarea Guvernului"

Dăncilă, după anunţarea propunerilor de miniştri: „Dacă preşedintele i-ar refuza, ar fi un dezastru. Da, s-a discutat despre restructurarea Guvernului”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, după anunţarea celor două propuneri, că un nou refuz din partea preşdintelui Klaus Iohannis ar fi "dezastruos", şi că PSD ar urma, atunci, să ia o nouă decizie, în urma acestei situaţii.

De Valentina Postelnicu,

Premierul a anunţat, în Parlament, după sedinta CEX al PSD, ca va trimite la Cotroceni, miercuri, propunerile de ministri la Dezvoltare si Transporturi, Daniel Suciu, respectiv Razvan Cuc.

„Mâine voi trimite aceste nominalizări către Cotroceni, îl voi şi suna pe domnul preşedinte şi sper ca de această dată să fim cu toţii responsabili şi să înţelegem că oamenii aşteaptă de la noi proiecte, aşteaptă de la noi multe lucruri pe care le-am promis, pe care vrem să le realizăm în România şi în acelaşi timp să fim conştienţi de faptul că deţinem Preşedinţia rotativă a Consiliului UE şi că avem pe agenda europeană foarte multe dosare care ţin de Ministerul Transporturilor sau de Ministerul Dezvoltării Regionale. Cred că, dincolo de jocul politic, dincolo de declaraţii, mai important este ceea ce se întâmplă în ţară, ceea ce vrem să facem pentru români şi modul în care este percepută România pe plan extern în timpul deţinerii preşedinţiei rotative”, a spus ea.

Întrebată ce se va întâmpla dacă preşedintele refuză din nou propunerile, Viorica Dăncilă a spus că ar fi un „dezastru”.

„Plec de la ideea de bună-credinţă. Nu vreau să plec de la această ipoteză, că preşedintele va respinge încă o dată nominalizările, pentru că acest lucru cred că ar fi un lucru dezastruos pentru imaginea României şi pentru preşedinţia rotativă. Dacă tot aţi întrebat despre acest lucru, vom lua o altă decizie, tot în cadrul CExN, dar plec de la ideea că suntem responsabili, că preşedintele României va accepta aceste propuneri”, a arătat premierul.

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava
Recomandări

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava

 

Viorica Dăncilă a mai precizat că Răzvan Cuc nu a fost schimbat din funcţie, ci şi-a dat demisia din guvernul Mihai Tudose. „Toţi am considerat că este foarte bine ca lucrurile să fie luate din mers şi că este foarte important acum, când ne-am propus prin bugetul pe 2019 investiţii în infrastructură, să avem pe cineva care cunoaşte ministerul şi care poate prelua lucrurile din mers. (…) Am considerat că Răzvan Cuc are experienţă şi că poate prelua din mers toate problemele care sunt la nivelul ministerului”, a motivat prim-ministrul, întrebat de ce Cuc a fost propus din nou de PSD la şefia Ministerului Transporturilor.

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”
Recomandări

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”

 

Premierul a recunoscut că s-a discutat în şedinţa PSD despre restructrarea Guvernului.

„S-a vorbit, din experienţa celor întâmplate, preşedintele Klaus Iohannis a refuzat aceste numiri, iar colegii au considerat că ar fi trebuit o restructurare pentru a nu mai avea nevoie de acceptul şefului statului”, a spus Dăncilă.

Premierul a spus că nu este de acord cu restructurarea Guvernului, pentru că deţinem preşdinţia Consiliului UE.

Citeşte şi:MedLife invocă legislaţia GDPR pentru a nu confirma prezenţa în sala de operație a medicului fals Raluca Bîrsan!

Close
Închide
  Close