Mergi direct la conținut »
Dăncilă s-a întâlnit la Guvern cu ambasadorii UE la București; Raportul GRECO, modificările Codurilor și mutarea Ambasadei din Israel, pe agenda discuției
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Dăncilă s-a întâlnit la Guvern cu ambasadorii UE la București; Raportul GRECO, modificările Codurilor și mutarea Ambasadei din Israel, pe agenda discuției

Dăncilă s-a întâlnit la Guvernul cu ambasadorii UE la București. Raportul GRECO, MCV-ul și modificările Codurilor, pe agenda discuției pe care șefa Executivului a avut-o cu șefii de misiuni diplomatice din statele membre ale Uniunii Europene (HOMS) acreditați la București, la întâlnire participând și Teodor Meleșcanu, ministrul afacerilor externe, Tudorel Toader, ministrul justiției, și Victor Negrescu, ministrul delegat pentru afaceri europene.

De Valentina Postelnicu,

În cadrul dejunului de lucru, discuțiile s-au axat pe măsurile interne întreprinse la nivel guvernamental, precum și pe acțiunile de politică externă realizate de la ultima întâlnire în acest format, din luna martie, cu accent pe subiectele de interes de pe agenda europeană.

Șeful executivului a prezentat măsurile avute în vedere de către Guvern în scopul  stimulării și atragerii investitorilor străini, precum crearea unui Fond special de finanțare a contractelor de  parteneriat public-privat care se încadrează în categoria proiectelor strategice. De asemenea, a anunțat pregătirea unui pachet de scheme de ajutor de stat, bine structurat pe domenii prioritare. Nu în ultimul rând, prim-ministrul a reafirmat interesul Guvernului pentru stimularea cercetării  și inovării ca  elemente definitorii pentru maximizarea potențialului de dezvoltare și asigurarea unei creșteri economice eficiente, sustenabile și de durată.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, a prezentat șefilor de misiuni ai Statelor membre ale Uniunii Europene stadiul la zi al pregătirilor Președinției României la Consiliul UE. În context a arătat că a fost adoptată o primă versiune a tematicilor de interes care vor sta la baza Programului de lucru al Președinției României la Consiliul UE.

Ce este Antifa, mișcarea stângii radicale pe care Trump vrea să o declare „organizație teroristă„
Recomandări
Ce este Antifa, mișcarea stângii radicale pe care Trump vrea să o declare „organizație teroristă„
 

Alte subiecte de pe agenda europeană abordate în cadrul dejunului de lucru au fost cadrul financiar multianual 2021-2027, dosarul Schengen și Mecanismul de Cooperare și Verificare.

De asemenea, un alt subiect abordat de participanții la dejun a făcut referire la principalele modificări ale Codului penal și de procedură penală. Ministrul justiției a răspuns întrebărilor privind Raportul GRECO și amendamentele aflate în dezbatere la Comisia specială pentru modificarea legilor justiției din cadrul Parlamentului.

Ministrul justiției a prezentat, totodată, aspecte legate de deciziile Curții Constituționale.

S-a realizat un schimb de opinii cu privire la mutarea Ambasadei României la Ierusalim, ministrul afacerilor externe prezentând stadiul procesului intern de evaluare.

Guvernul finalizează într-o lună analiza privind mutarea Amabasadei din Israel. Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe a precizat că analiza realizată pe acest subiect va fi prezentată „tuturor decidenţilor politici”.

Citește și VIDEO EXCLUSIV / Ministrul Turismului din Israel, Yariv Levin: Mutarea ambasadelor este prima redută în lupta cu terorismul

Close
Închide
  Close