De Valentina Postelnicu,

Dăncilă: „Domnul Negoiță e puțin cam pesimist, vede totul în negru, vede falimentul”

UPDATE ora 19.00 Premierul Viorica Dăncilă a anun’ţat că va continua seria de întâlniri cu primarii, astfel încât la rectificarea bugetară să facă modificările necesare pentru ieșirea din criză a primăriilor.

„Am avut o întâlnire cu toți primarii de sector, al Capitalei, pentru a vedea cum să facem rectificarea bugetară. Vom discuta cu primarii de orașe și vom discuta cu adminstrația locală pentru a nu ajunge în această situație”, a spus Viorica Dăncilă, după ce mai mulți primari au acuzat situația gravă în care se află administrațiile locale.

Întrebată dacă Guvernul este responsabil, așa cum spun unii primari, de lipsa banilor la bugetele locale, premierul a răspuns: „Cred că trebuie să și demonstreze această afirmație.

Presa i-a atras atenţia premierului că Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a făcut această afirmație, Dăncilă a spus: „Domnul Negoiță e puțin cam pesimist, vede totul în negru, vede falimentul. Noi suntem puțin mai realiști. Acolo unde sunt probleme, rezultatul dialogului este important”, a spus ea.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

Gabriela Firea, despre întâlnirea cu premierul Dăncilă: „Destul de tristă. Nu e vesel să nu ai bani, să nu poți plăti subvențiile”

UPDATE ora 15.00 Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat marţi, după întâlnirea pe care a avut-o la Guvern cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, că miercurea viitoare va avea loc o nouă întâlnire la care vor participa primarii din teritoriu.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a fost întrebată, la final, dacă a fost o discuție tensionată sau liniștită.

„Destul de tristă. Nu e vesel să nu ai bani, să nu poți plăti subvențiile. Finalul, eu spun că a fost bun. Sperăm să fie bine, așa cum s-a promis, la rectificare”, a precizat ea.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a spus că la întâlnirea de săptămâna viitoare vor participa şi primarii de municipii, dar şi cei din comune şi oraşe.

„Azi am vorbit despre Bucureşti şi sectoarele din Bucureşti şi săptămâna viitoare, în aceeaşi logică, cu toţi primarii”, a menţionat Teodorovici.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi primarii de sectoare au avut marţi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, în cadrul căreia au discutat despre finanţarea administraţiei publice.

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!
Recomandări

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!

Primarii au anunţat că s-a agreat de comun acord depăşirea blocajului financiar al PMB la rectificarea bugetară care va avea loc în luna iulie.

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, anunţa, înainte de ultimul CexN al PSD, că Primăria Municipiului București se află în „faliment nedeclarat”, alături de primăriile de sector.

Primarul general spunea vineri că instituția pe care o conduce are nevoie „urgent” de un miliard de lei pentru a-și asigura activitatea.

Cum s-a transformat o școală de dans într-un centru de abuzuri fizice și sexuale
Recomandări

Cum s-a transformat o școală de dans într-un centru de abuzuri fizice și sexuale

Luni, la şedinţa Biroului Permanent Naţional, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, este vinovat de situaţia financiară de la Primărie, menţionând că premierul Viorica Dăncilă a spus într-o şedinţă că nu a fost lăsată să se implice şi că „altcineva” a făcut bugetul.

„În primul rând, din deficitul de un miliard de lei pe care îl avem la Primăria Capitalei, jumătate din sumă am contractat-o printr-un împrumut la Trezorerie şi sperăm ca miercuri să ne fie aprobat acest împrumut pentru a plăti o factură la gaze. Cealaltă jumătate de 500 milioane de euro vom găsi soluţii şi în interiorul Primăriei şi cu ajutorul Ministerului de Finanţe pentru a acoperi această sumă care nu ne-a fost repartizată, deşi este prevăzută în bugetul de stat de la Ministerul de Finanţe. Noi nu cerem favoruri, nu cerem ceva în plus. După ce bugetul acordat Primăriei Capitalei a fost mic, nici acela nu a venit. Minusul de 500 de milioane din decembrie, plus alte 500 milioane provenite din minusuri pentru fiecare lună începând din ianuarie, vă daţi seama că s-a adunat un deficit. Ne vom echilibra”, a afirmat Firea, înainte de şedinţa PSD.

Citeşte şi:
Pentru diareea senatorului PSD de Suceava s-a înălțat un elicopter, pentru o femeie arsă în Timișoara pe mai mult de 50% din suprafața corpului s-a găsit doar o ambulanță care s-o ducă la Viena! Benzina și rovinieta au fost plătite de rude!


VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”
GSP.RO

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri