Mergi direct la conținut »
Darius Vâlcov, însărcinat să elaboreze cartea realizărilor guvernării PSD-ALDE. Volumul editorial va fi publicat în 500 de exemplare
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Darius Vâlcov, însărcinat să elaboreze cartea realizărilor guvernării PSD-ALDE. Volumul editorial va fi publicat în 500 de exemplare

Darius Vâlcov, însărcinat să elaboreze cartea realizărilor guvernării PSD-ALDE. Volumul editorial va fi publicat în 500 de exemplare

Guvernul Dăncilă se reuneşte, miercuri, în prima şedinţă din 2018. Pe agendă se află un Memorandum prin care consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, urmează să coordoneze elaborarea unui "Raport privind indeplinirea Programului de guvernare în anul 2018”. Analiză va fi publicată sub forma unui volum editorial, în 500 de exemplare şi va curpinde toate realizările guvernării PSD-ALDE.

De Valentina Postelnicu,

Nu este prima evaluare pe care Darius Vâlcov o face în Executiv. El este cel care a realizat şi evaluarea activităţii miniştrilor, la remanierea guvernamentală.

Pe agenda oficială a Executivului se află MEMORANDUMUL cu tema: „Evaluarea complexă a acţiunilor întreprinse de Guvern în anul 2018 pentru îndeplinirea Programului de guvernare şi publicarea unui volum privind activitatea guvernamentală”.

Complexitatea Programului de guvernare, dar şi multitudinea de măsuri şi acţiuni întreprinse fac necesară evaluarea stadiului de îndeplinire a prevederilor Programului

de guvernare, într-un mod comprehensiv şi interdependent, care să pună în evidenţă toate acţiunile întreprinse pe fiecare domeniu în vederea îndeplinirii obiectivelor asumate prin Programul de guvernare”, se arată în expunerea de motive a Memorandmului.

În pus, se menţionează că „Oportunitatea de a desemna Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză să elaboreze un astfel de raport derivă şi din faptul că, în conformitate cu prevederile legale, „Activitatea Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză se întemeiază pe principiile obiectivităţii, confidenţialităţii, transparenţei, responsabilităţii şi deontologiei profesionale”.

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
Recomandări

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu

Având în vedere complexitatea unui asemenea raport, propunem ca procesul de analiză şi elaborare să fie coordonat de consilierul de stat pe probleme economice al doamnei Prim-ministru”, mai scrie în document.

Până la data de 1 februarie, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză va transmite fiecărui minister evaluările parţiale pe fiecare domeniu din Programul de guvernare, pe baza situaţiei prezentate de acestea pe parcursul lunii octombrie 2018.

În plus, până la data de 15 februarie, fiecare instituţie care are responsabilităţi sau contribuţii la îndeplinirea angajamentelor din Programul de guvernare va transmite pe e-mail la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, propunerea acestora pentru forma finală a capitolului, cu includerea tuturor realizărilor din anul 2018.

Darius Vâlcov a fost condamnat, în primă instanţă, la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi la şase ani pentru spălare de bani. ICCJ l-a mai condamnat pe consilierul premierului Viorica Dăncilă la doi ani de închisoare pentru efectuarea nelegală de acte de comerţ.

Astfel, în total, Darius Vâlcov a fost condamnat la opt ani de închisoare, în primă instanţă.


Close
Închide
  Close