Mergi direct la conținut »
Un elev român pe care ministerul nu l-a putut trimite la Olimpiada Internațională de Astronomie a câștigat medalia de aur! A ajuns la competiție cu bani din donații! Galerie foto
3imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un elev român pe care ministerul nu l-a putut trimite la Olimpiada Internațională de Astronomie a câștigat medalia de aur! A ajuns la competiție cu bani din donații!

Un elev român pe care ministerul nu l-a putut trimite la Olimpiada Internațională de Astronomie a câștigat medalia de aur! A ajuns la competiție cu bani din donații!

David Turturean, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Stefan cel Mare” din Suceava, a câștigat metalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie, organizată în Sri Lanka. Adolescentul de 16 ani a mers acolo cu bani strânși din donații, după ce Ministerul Educației nu i-a putut deconta transportul și diurna, notează Obiectiv de Suceava.

Ema Barbă, verișoara elevului din Suceava, a povestit pe Facebook despre cum a aflat despre victoria lui David Turturean la Olimpiada Internațională de Astronomie din Sri Lanka.

„David Turturean a ocupat primul loc în concursul de astronomie, aflându-se în competiție cu 82 de participanți, dintr-un total de 22 de țări,

David aduce acasă medalia de AUR, din 83 participanți din 22 țări la Olimpiada Internațională de Astronomie din Sri Lanka.

Nu am momentan nicio poză oficială, am niște poze mișcate cu telefonul și niște sentimente foarte brute și așa vreau să le las aici.

Mă pregăteam să vă povestesc ce mai face David Turturean, verișorul meu pentru care sute de oameni au donat peste 4000 EURO ca el să meargă la olimpiadele de astronomie și astro-fizică în Sri Lanka și China.

Mă pregăteam să vă povestesc că a fost ziua lui, a împlinit 16 ani.

Că a fost la Bruxelles, într-o vizită oficială, unde el și încă un coleg au fost felicitați de oficiali pentru performanțe.

Că au zburat zilele trecute spre Sri Lanka, pentru olimpiadă, și să îi ținem cu toții pumnii.

Nu m-am gândit neapărat la el în timpul olimpiadei, mi-a ieșit din minte. Dar s-a întâmplat să mă uit la un documentar despre Einstein în care m-am prins cât de puține înțelesesem din viața acestui geniu. Și am trimis binecuvântări către toți cei care fac muncă intelectuală remarcabilă, de pretutindeni.

Reacţia lui Şerban Huidu după ce a fost ironizat și asociat cu Mario Iorgulescu
Recomandări

Reacţia lui Şerban Huidu după ce a fost ironizat și asociat cu Mario Iorgulescu

Azi a avut loc anunțul rezultatelor și festivitatea de premiere.

Sunt în drum spre Suceava. După ce am moțăit puțin, îmi revin din visul foarte lucid și mă uit la telefon. Mă sunase Elena Turturean, mătușa mea. O sun înapoi.

Vorbise cu el prin mesaje. David îi dădea statusul de la festivitatea de premiere. Își aștepta cu emoție diploma – oricare ar fi fost ea. E acel moment în care, cu cât își aude numele mai târziu, cu atât mai bine.

„Mama, au trecut de diplomele de participare… Avem clar medalie”.

„Mama, a trecut de bronz…!”

„Mama, au trecut de argijt” – nu mai putea să mai scrie.

Pauză.

“Bănuiesc că deja ai aflat”.

Da, aflase tot prin sms, de la profesorul care i-a însoțit. „Plângeți și bucurați-vă, aveți un copil extraordinar”.

Gestul ei spune TOT despre adevărata lor relație! Ce a făcut Andreea Bălan când l-a văzut pe tatăl ei la nuntă
Recomandări

Gestul ei spune TOT despre adevărata lor relație! Ce a făcut Andreea Bălan când l-a văzut pe tatăl ei la nuntă

E real: România a luat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie din Sri Lanka. David aduce acasă medalia, din 83 participanți din 22 țări.

Pentru el, munca lui și toate obstacolele pe care le-a depășit – toată admirația și mă simt onorată că fac parte din familia lui.

Pentru toți cei care au donat pentru a face participarea lui posibilă: mă înclin! MULȚUMESC!!”, a scris Ema Barbă, pe Facebook.

Potrivit Obiectiv de Suceava, David Turturean a avut de-a lungul timpului rezultate excepționale la învăţătură și a participat la numeroase olimpiade naționale.

La sfârșitul lunii iulie 2018, Ministerul Educației l-a înștiințat pe David Turturean că nu îi poate deconta deplasarea și diurna pentru a participa la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka şi la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din China, notează sursa citată.

Anca Serea rupe tăcerea și le răspunde celor care spun că e sectantă: ''Sunt de religie...'
Recomandări

Anca Serea rupe tăcerea și le răspunde celor care spun că e sectantă: ''Sunt de religie...'

Mama adolescentului a încercat să apeleze la autoritățile locale, însă nu a primit ajutorul la care se aștepta. Apropiații, profesorii elevului și numeroși oameni inimoși au strâns banii necesari pentru a-l ajuta pe David să-și vadă visul cu ochii.

Vezi și povestea româncei care a fost inclusă în topul celor mai buni profesori din lume. Metodele sale i-au adus numeroase premii internaționale, iar elevii ei au ajuns la Harvard sau Princeton.

sursă foto: Facebook


Citește și VIDEO/ Experiment Libertatea. Am dormit la o clinică și mi-am testat somnul. De ce suntem un neam de obosiți?


 

 
 
Close
Închide