Mergi direct la conținut »
Ştiri Libertatea > Ştiri > DE PAȘTI, fii înger păzitor pentru un copil necăjit! Proiectul unui preot din Iași care vrea să ajute 380 de suflete

DE PAȘTI, fii înger păzitor pentru un copil necăjit! Proiectul unui preot din Iași care vrea să ajute 380 de suflete

Un preot din Iași a întocmit online o listă cu 380 de copii proveniți din familii nevoiașe și îi invită pe oamenii cu posibilități să îi ”adopte” pe micuți, ca să le ofere o bucurie nesperată de Paști.

Părintele Dan Damaschin, de la Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iași le întinde o mână de ajutor copiilor amărâți pe care îi are în evidență, printr-un proiect inedit, pe care l-a implementat și anul trecut, de Crăciun. Este vorba de 380 de de suflete, minori ce provin din familii numeroase și lipsite de posibilități.

”Nu sunt decât nişte copii flămânzi şi goi, născuţi într-o lume cu multe neajunsuri. Înainte de a găsi «responsabili», consider că Dumnezeu ne-a trimis să le «Dăruim Speranţă». Doresc, sau mai curând vă rog din suflet, să mă ajutaţi să aducem speranţa şi lumina de Paşte la 380 de copii sărmani, dintr-o listă lungă. O bună parte se află de ani buni în atenţia şi grija noastră. Alţii sunt nou-veniţi, cu tot cu familii”, a precizat preotul, citat de Ziarul de Iași

Părintele îi îndeamnă pe cei care vor să ajute să aleagă un copil din listă, ori mai mulți, și să-i devină prieten la distanță. Conform proiectului său, ”îngerul păzitor” trebuie să contribuie cu minimum 50 de lei, din care voluntarii bisericii din curtea maternităţii vor cumpăra alimente pentru fiecare familie.

În plus, pentru fiecare copil adoptat la distanţă, oamenii trebuie să se asigure că acesta va simţi bucuria Paştelui printr-un pachet care poate să conţină haine, alimente, rechizite sau alte lucruri pe care părintele adoptiv le consideră necesare.

”În săptămâna dinaintea Floriilor dorim să rezolvăm problema cu pachetele, iar înainte de Paşte dorim să rămână de transportat doar carnea şi lactatele. Dintr-o donaţie de 50 de lei de copil vom cumpăra în primă fază detergenţi, şampon, pastă de dinţi, dulciuri pentru fiecare şi o Biblie pe familie, iar în Vinerea Mare vom transporta perisabilele“, a mai spus părintele Dan Damaschin.

Lista părintelui poate fi consultată aici, însă toți cei care vor să ajute în orice fel îl pot contacta pe preotul Dan Damaschin pe pagina personală de Facebook.

Close
Închide
  Close