Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > De săptămâna viitoare începe nebunia înscrierii bobocilor în clasa pregătitoare

De săptămâna viitoare începe nebunia înscrierii bobocilor în clasa pregătitoare

Înscrierea efectivă a copiilor în clasa zero şi în clasa I va avea loc din 24 februarie, iar listele cu elevii înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2014 - 2015 vor fi publicate în 11 aprilie. Monica este mama unei fetiţe în vârstă de cinci ani, care aşteaptă cu sufletul la gură, de luni bune, documentaţia necesară înscrierii micuţei la şcoală. “Ştiu că de mulţi ani, în Bucureşti este bătaie pe şcolile bune. Eu nu vreau sămi dau copilul la o şcoală de fiţe sau din centru, ci îmi doresc numai să aibă parte de cadre didactice care să-i dezvolte, încă de la primii paşi, pofta de carte. Voi respecta toate etapele «admiterii» şi sper să fie acceptată la instituţia pe care am ochit-o şi pentru care am recomandări”, ne-a declarat Monica. Cea mică, Alexandra, este încântată nevoie mare de când a aflat că din toamnă… va avea ghiozdan. Până atunci însă, părinţii ei trebuie să urmeze săptămâna viitoare nişte paşi stabiliţi de Ministerul Educaţiei.

De Mihaela Barbu,

Taxa pentru «picaţii» de la Bac, 230 de lei

Ministerul Educaţiei a făcut publice câteva precizări privind susţinerea examenelor de finalizare a liceului. Astfel, absolvenţii din promoţii anterioare care au picat de cel puţin două ori bacalaureatul şi care se înscriu la sesiunea din 2014 vor plăti 230 de lei pentru susţinerea probelor din acest an. În cazul celor care au picat examenul de două ori, dar care solicită recunoaşterea unor probe promovate în sesiunile anterioare, stabilirea taxei se face diferenţiat, în funcţie de numărul probelor susţinute, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării.

Iată care e calendarul înscrierii:

18 februarie – 12 martie: evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor.
19 – 28 februarie: organizarea “Zilei porţilor deschise”, când părinţii şi copiii pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate.
24 februarie – 14 martie: părinţii vor completa, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere.
17 martie: procesarea, de către comisia naţională de înscriere a copiilor în învăţământul primar, a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoala de circumscripţie.
18 – 20 martie: vor fi procesate cererile părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pentru locurile rămase libere.
21 martie: repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât cea de circumscripţie, dar care nu au fost admişi din lipsă de locuri.
21 – 22 martie: unităţile de învăţământ vor afişa lista candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă.
24 martie: începe a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare.
11 aprilie: afişarea listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.
Descarcă AICI calendarul integral al înscrierilor

Close
Închide
  Close