Mergi direct la conținut »
Bilanțul deceselor din cauza gripei a ajuns la 93. Cele mai recente cazuri, în Călărași și Constanța
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Bilanțul deceselor din cauza gripei a ajuns la 93. Cele mai recente cazuri, în Călărași și Constanța

Bilanțul deceselor din cauza gripei a ajuns la 93. Cele mai recente cazuri, în Călărași și Constanța

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a transmis joi, 7 februarie, că au fost confirmate două decese provocate de gripă. După aceste noi cazuri, numărul total al deceselor a ajuns la 93. 

De Dragoș Tănase,

Ultima persoană care a murit joi din cauza gripei este un bărbat de 37 de ani din Călărași, confirmat cu virusul gripal tip A. Potrivit medicilor, acesta avea condiții medicale preexistente și nu fusese vaccinat antrigripal.

Tot astăzi a decedat un bărbat de 64 de ani din Constanța, confirmat și el cu virusul gripal de tip A., potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, citate de Agerpres.


Ultimele persoane care au murit miercuri din cauza gripei sunt doi bărbați din Prahova și din București. Potrivit medicilor, ambii au fost diagnosticați cu virusul gripal de tip A, nu erau vaccinați antigripal și aveau aveau condiţii medicale preexistente.

Tot miercuri, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunțat decesul unui bărbat de 51 de ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, care nu era cunoscut cu alte afecţiuni şi nici nu era vaccinat antigripal. Decesul acestuia a survenit în cursul zilei de marţi, 5 februarie.

De asemenea, o femeie de 94 de ani din municipiul Bucureşti a murit, fiind confirmată și la ea virus gripal tip A. Femeia era cunoscută cu alte afecţiuni şi nu se vaccinase antigripal.

Piloții uciși în Iran, așteptați în genunchi de colegii lor! Imagini emoționante în Ucraina
Recomandări

Piloții uciși în Iran, așteptați în genunchi de colegii lor! Imagini emoționante în Ucraina

Recent, o fetiță de cinci luni a murit la Spitalul Județean Buzău, dar medicii exclud virusul gripal și spun că micuța nu era îngrijită corespunzător.

Cum se manifestă gripa

Deși la prima vedere simptomele sunt similare, între răceală și gripă există diferențe, după cum a explicat Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

„Virusul gripal dă o singură boală, gripa. Pentru gripă avem tratament, pentru viroze este cel standard, paracetamol, vin fiert. Dar debutul este total diferit. În gripă sunt durere de cap, dureri de ochi, bolnavul simte globii oculari undeva în fundul capului, în ceafă. Are o stare general proastă, îl dor mușchii, articulațiile, se simte ca și cum ar fi bătut. Face febră, dar nu strănută, nu tușește. Simptomele respiratorii apar cam după 24-48 de ore de la debutul acesta al bolii, cu febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri articulare, poate să fie chiar și diareea prezentă”, explică medicul.

În ceea ce privește răceala, aceasta debutează la trei zile de la infectare, persoanele afectate simţind iniţial o senzaţie neplăcută la nivelul cavităţii nazale sau faringelui. Ulterior apar simptome precum strănut, rinoree (nasul care curge) şi stare generală de disconfort, potrivit csid.ro.

Persoanelor care prezintă simptome de gripă li se recomandă să meargă imediat la medicul de familie, pentru confirmarea diagnosticului și pentru a primi tratamentul potrivit.

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
Recomandări

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu

Alte recomandări ale specialiștilor:

  • izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului);
  • igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului, purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănuşi, halate) de către vizitatori şi personalul medical;
  • continuarea vaccinării antigripale

Iată care sunt recomandările pediatrilor pentru părinți, în vreme de epidemie de gripă. Ce facem și mai ales ce NU facem în cazul unui copil suspectat că a luat virusul gripal!

FOTO – Pixabay.com


Citește și… Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile!


 

Close
Închide
  Close