MENIU CAUTĂ
, de Simona Josan

DECLARAȚIA-BOMBĂ a lui ION ILIESCU. Fostul președinte aruncă ZIUA în aer!

Distribuie

După publicarea rezultatelor parțiale de către Biroul Electoral Central (BEC), în urma cărora nu a fost întrunit cvorumul necesar pentru demiterea lui Băsescu, Ion Iliescu a ținut să precizeze pentru RFI că CCR este obligată, ținând cont de cutumele electorale europene, să considere referendumul din 29 iulie valid.
”În Europa, în general, dacă ne uităm la tabloul acesta electoral european, nu există această condiţie a prezenţei de peste 50%. În foarte multe ţări, scrutinul se situează undeva sub 50% şi nu se consideră nevalabil acest scrutin. Este obligaţia Curţii Constituţionale să ţină seama de toate aceste considerente şi să valideze referendumul”, a declarat fostul președinte într-un interviu pentru RFI.
”În democraţie contează legea majorităţii şi anume a celor responsabili care îşi asumă riscul votului, nu absenteiştii, nu cei neinteresaţi de soarta cetăţii contează şi cu atât mai mult nu laşii care nu-şi asumă votul şi exprimarea opiniei într-o asemenea confruntare”, a completat el.
Citește și:
MUTAREA-ŞOC a USL după REFERENDUM. Decizia, în această dimineaţă
 
 
 

Citește mai multe despre Referendum pe Libertatea.

Comentarii