Mergi direct la conținut »
Deputaţii francezi au aprobat un proiect de lege împotriva discursului urii pe internet
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Deputaţii francezi au aprobat un proiect de lege împotriva discursului urii pe internet

Deputaţii francezi au aprobat un proiect de lege împotriva discursului urii pe internet

Adunarea Naţională din Franţa a adoptat marţi, cu o largă majoritate, o propunere legislativă prin care platformele online vor fi obligate să şteargă postările care instigă la ură. Astfel că, că reţelele de socializare trebuie să elimine postările ofensatoare în 24 de ore de la momentul în care le sunt sesizate.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a salutat recent o astfel de propunere, spunând că este eficientă, însă proiectul de lege nu a scăpat de critici.

Adunarea Naţională a aprobat proiectul cu 434 de voturi pentru şi 33 împotrivă. Începând din octombrie 2017, site-urile din Germania trebuie să elimine postările care conţin în mod clar un discurs ce îndeamnă la ură în interval de 24 de ore sau în interval de o săptămână în cazurile mai puţin evidente, pentru a evita amenzile, care pot ajunge şi la milioane de euro, potrivit Agerpres.

Apărătorii libertăţii cuvântului spun că legea ar putea determina unele site-uri să fie mult prea precaute şi să şteargă postările controversate care nu conţin neapărat un discurs al urii.
Proiectul de lege din Franţa le cere site-urilor să coopereze cu instanţele, cu un parchet public separat care va fi creat pentru a se ocupa de discursul urii.

Citește și

În culisele NEVERSEA. Care e contribuția celor 1.200 de voluntari la festivalul de la malul mării și cu ce se aleg dupa 4 zile de concerte. „Aproape că înveți mai mult decât la școală”

Close
Închide
  Close