Deputatul Adrian Mocanu, exclus din PMP, ar intenționa să treacă la ALDE, după ce a fost în cariera sa politică prin mai multe partide: PSD, UNPR, înapoi la PSD și apoi la PMP.

Tatăl său, Victor Mocanu, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul „Maternitatea” pentru abuz în serviciu  dar pedeapsa nu este încă definitivă.

A inaugurat o maternitate de fațadă

Victor Mocanu a fost senator PSD în perioada 2012-2016. În calitate de fost președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu este acuzat că a inaugurat, în plină campanie electorală, maternitatea din Buzău, deși aceasta nu era funcțională. Modernizarea maternității i-a costat pe buzoieni aproape 16 milioane de euro și a fost inaugurată cu mare fast în campania electorală, cu toate că avea probleme la rețeaua electrică și lipsea automatizarea la pompele de incendiu.

De asemenea, procurorii susțin că echipamentele medicale din maternitate erau închiriate, pentru a servi spectacolului inaugurării, fără a putea fi folosite de medici: „Numeroasele deficiențe constatate în documente relevă, fără doar și poate, faptul că echipamentele medicale au fost închiriate fără intenția de a fi efectiv folosite în activitatea medicală în perioada imediat următoare, ci exclusiv în scopul publicității (creării unei aparențe de inaugurare a maternității), iar cele care apar ca fiind cumpărate direct nu au intrat în gestiunea CJ Buzăru, deși au fost plătite”.

Maternitatea a devenit funcțională abia în primăvara anului 2016, adică după 4 ani de la inaugurarea de fațadă, arată opiniabuzau.ro


Cele mai mari pensii speciale din Ministerul de Interne. Peste 20.000 de lei luaţi “în mână”


 

Urmareste cel mai nou VIDEO
Aglomerație în Comarnic, pe DN 1