”Mâine la ora 10 voi depune la Parchetul General o plângere penală pentru ca cei care au greșit în acest caz să suporte consecințele legii, inclusiv cei care au comis fals și au încercat să ascundă adevărul!”, a scris deputatul Ungureanu pe contul său de Facebok, duminică seara.

”Transmit sincere condoleanțe familiei celei trecute în neființă și le transmit public că voi lupta pentru aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați!”, a mai spus Ungureanu.

Pacienta de 66 de ani care a ars în sala de operație a Spitalului Floreasca în timpul unei intervenții chirurgicale a murit duminică seară.

Femeia, care suferea de cancer, era în stare gravă suferind arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului în urma incidentului.

Cazul a fost preluat de Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, care face cercetări pentru ucidere din culpă. Ea a luat foc după ce a fost dezinfectată cu o substanță ce avea o concentrație mare de alcool și care nu trebuia folosită în același timp cu bisturiul electric.

Medicul Mircea Beuran, acuzat de fals

Medicul Mircea Beuran susține că nu a fost de la bun început în echipa care a intrat în operație cu pacienta care a fost arsă în timpul procedurii de la Spitalul Floreasca, el fiind în drum spre spital când s-a întâmplat incidentul, potrivit Hotnews.

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava
Recomandări

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava

 

De cealaltă parte, deputatul USR Emanuel Ungureanu susține că Mircea Beuran fie a mințit, fie a comis fals în înscrisuri.

El a prezentat public un document potrivit căruia Beuran este medicul care a făcut intervenția. „În cazul în care se dovedește că Beuran nu a fost în sală dar a semnat în foaia de observație că a participat la operație, voi depune plângere penală împotriva lui pentru fals și uz de fals!”, a afirmat Emanuel Ungureanu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a declarat, la rândul său, că „există documente, era o echipă medicală complexă, condusă de profesorul Mircea Beuran. Profesorul semnează protocolul operator al intervenției ”

Anchete la Spitalul Floreasca

Sâmbătă seara, conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti (SCUB) a anunţat că a demarat o anchetă administrativă încă din ziua producerii evenimentului în urma căruia o pacientă a suferit arsuri în timp ce se afla pe masa de operaţie.

CSUB a precizat că, în cursul dimineţii de duminică, 22 decembrie, pacienta în cauză, care prezenta o patologie foarte complexă şi gravă, a fost supusă unei reintervenţii chirurgicale de urgenţă, necesară pentru supravieţuirea sa şi stabilizarea funcţiilor vitale.

Sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că a trimis Corpul de control al ministerului la Spitalul Floreasca din Capitală.

Citeşte şi:

DOCUMENT. Radiografia dezastrului de pe Aeroportul Otopeni: 1.600 de curse întârziate într-o lună, obiecte străine în spațiul de mișcare, echipamente depășite și personal insuficient

Vlad Voiculescu, atac la Mircea Beuran. „Toți au cucerit o funcție, un post… și acum au dreptul de a face uz de puterea câștigată”

Spitalul din Câmpia Turzii, după ce Libertatea a scris că folosește un cântar ruginit pentru analize: „Echipamentele sunt noi, asistenta reclamantă are un istoric interesant”

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire
HOROSCOP

Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire