Un şef de serviciu din Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) a câştigat în luna aprilie 24.948 de lei, ceea ce înseamnă circa 6.000 de euro.

Povestea acestui venit incredibil pentru un angajat al unei instituţii a statului este spusă diferit de reprezentanţii societăţii. Astfel, oficialii SNR au explicat pentru HotNews.ro că este vorba despre venituri aferente pensionării, în cazul unui angajat din Iaşi.

Constantin Câmpeanu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Radiocomunicaţii, explică, tot pentru HotNews.ro, altfel acest venit: 7.000 de lei – ajutor pentru decesul tatălui, 6.000 de lei – spor de vechime, 1.150 de lei – prima de Paşte, 1.800 de lei – decont bilet de tratament şi 6.300 de lei – salariul. În calculul liderului sindical nu se regăsesc însă mai bine de 2.000 de lei, probabil alte prime şi sporuri.Contabil-cu-salariu-nesimtit.jpg

Referindu-se şi la lefurile încasate de femeile de serviciu, oficialii SNR recunosc că salariul brut al unui muncitor necalificat poate ajunge la 1.490 de lei. Veniturile nete pe luna aprilie ale respectivei femei de serviciu, de 3.249 de lei, reprezintă suma salariului brut, sporul de vechime de 25% şi prima de Paşte.

3.226 de lei, spor pentru un şofer

Nici şoferii din ministere nu o duc rău. Conform informaţiilor publicate pe site-urile instituţiilor, câţiva dintre ei au obţinut în aprilie un venit de circa 4.000 de lei. De exemplu, un şofer din Ministerul Finanţelor a luat 4.210 lei, deşi salariul lui nu e foarte mare. Din totalul venitului obţinut de el, 3.226 de lei reprezintă doar sporuri şi stimulente.

4426-259472-2elenaudreaministrulturismului.jpgUdrea vrea să taie-n carne vie

În timp ce unii angajaţi duc o viaţă de huzur la stat, Elena Udrea (foto) vrea, din solidaritate, să taie toate stimulentele acordate salariaţilor din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

“Se discută ca stimulentele să nu se mai acorde. Rolul lor e să-i recompensezi pe cei care au aceleaşi funcţii, au o muncă diferită sau muncesc mai mult”, a spus Udrea. Tot ea şi-a justificat intenţiile spunând că solidaritatea înseamnă să munceşti mai mult şi să fii plătit mai puţin.

Un senator PD-L votează pentru căderea lui Bocsi-soferii-au-luat-prime-nesimtite.jpg

Senatorul PD-L Georgică Severin a declarat, ieri, că intenţionează să voteze în favoarea moţiunii de cenzură “cu bilele la vedere”, deoarece nu susţine măsurile de austeritate promovate de guvern. Conform unor surse din PD-L, Severin nu ar fi singurul parlamentar care nu e de acord cu programul de austeritate al Guvernului Boc.

Punctul de pensie, stabilit la 732,8 lei

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un raport favorabil pentru proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice. Documentul prevede că punctul de pensie e de 732,8 lei, valoarea acestuia majorându-se anual.

Băsescu are salariul net de 6.702 leiTraian-basescu-presedintele-romaniei.jpg

Preşedintele Traian Băsescu (foto sus) are un salariu net de 6.702 lei, consilierii prezidenţiali sunt remuneraţi cu 5.361 de lei lunar, iar consilierii de stat, cu 4.693 de lei, cu excepţia lui Ion Oprişor, care câştigă 5.030 de lei, conform paginii de internet a Preşedinţiei. În ceea ce-i priveşte pe foştii şefi de stat, Regele Mihai I, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, aceştia primesc o pensie specială lunară de 5.866 de lei net.

Milioane de euro pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Ţara arde şi… Patriarhia Română împrumută 200 de milioane de euro! Instituţia va face un credit bancar pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Catedrala-mantuirii-neamului.jpgPlanul este ca împrumutul prin bancă să fie garantat cu bunurile deţinute de Biserica Ortodoxă Română, cum ar fi păduri sau imobile, şi să fie plătit din donaţiile credincioşilor.

Suma necesară pentru construirea “la roşu” a catedralei este estimată la 100-120 de milioane de euro, la care se adaugă TVA. După construirea propriu-zisă a clădirii, care ar trebui să înceapă în luna august, vor fi cheltuiţi încă aproximativ 100 de milioane de euro, pentru picturi şi alte investiţii de ordin estetic. Românii nemulţumiţi de suma imensă pe care o presupune înălţarea catedralei se revoltă pe reţeaua de socializare Facebook. 19.000 de oameni s-au alăturat contu-lui “Nu e momentul pentru Catedrala Neamului de 400 de milioane de euro”.

Sunt şi români care fac bani de pe urma lui Boc

premierul-emil-boc.jpg
Casele de pariuri profită de situaţia tulbure din guvern şi pun la bătaie viitorul premierului Boc şi al câtorva miniştri. Potrivit pariorilor, Boc are 50% şanse să rămână premier şi anul viitor.

Cei care pun prinsoare pe faptul că şi anul viitor vom rămâne cu acelaşi prim-ministru investesc 10 lei şi pot avea un profit de 8,5 lei. Un câştig dublu faţă de suma pe care mizează pot obţine şi cei care sunt convinşi că primii pe lista remanierilor din actualul Guvern vor fi Daniel Funeriu, ministrul educaţiei şi Sebastian Vlădescu, oficialul de la finanţe.

Agenţii de pariuri cred că varianta cel mai puţin probabilă va fi cea în care nici un ministru nu-şi va pierde cabinetul, această opţiune având cea mai mare cotă. Asta înseamnă că pariorii care se încumetă să pună 10 lei pe această variantă pot câştiga 190 de lei, dacă realitatea va dovedi că au avut dreptate.

se-fac-pariuri-pe-schimbarea-guvernantilor.jpg

Nu se lasă! Dascălii vor bloca anul şcolar

După trei zile de proteste, cadrele didactice din ţară au anunţat că nu vor intra la ore şi nu vor încheia situaţia şcolară a copiilor dacă Guvernul nu renunţă la tăierea salariilor.

Cele patru federaţii sindicale din învăţământ au decis, ieri, continuarea grevei generale până la blocarea anului şcolar, în cazul în care prevederea de reducere a lefurilor rămâne în vigoare. În plus, ei mai cer şi demiterea ministrului educaţiei, Daniel Funeriu. Profesorii nu vor pune notele în catalog, nu vor participa la examenele naţionale şi vor face mitinguri de protest repetate în toată ţara. Sindicaliştii intenţionează să instituie un comitet de criză care să monitorizeze felul în care se desfăşoară protestele dascălilor.

Citeşte şi: Uite ce salarii au unii bugetari! Femeie de serviciu cu leafă de 3.249 de lei

Preşedintele Traian Băsescu câştigă 6.702 lei pe lună

Se reduc şi veniturile angajaţilor din companiile de stat?

EXCLUSIV „Aveam mentalitate de român infect!! Bani, mașini, femei” 😮 - Mărturie ȘOCANTĂ a unui mare talent al fotbalului românesc
PARTENERI - GSP.RO
EXCLUSIV „Aveam mentalitate de român infect!! Bani, mașini, femei” 😮 - Mărturie ȘOCANTĂ a unui mare talent al fotbalului românesc
ȘOC! Vestea INCREDIBILĂ pentru România din decembrie! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul!
Playtech.ro
ȘOC! Vestea INCREDIBILĂ pentru România din decembrie! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul!
ANIMAŢIE GRAFICĂ | Filmul accidentului din Botoşani, în care un bărbat a murit  la două zile de la nuntă. O decizie pe care a luat-o la patru dimineaţa l-a costat viaţa
Observatornews.ro
ANIMAŢIE GRAFICĂ | Filmul accidentului din Botoşani, în care un bărbat a murit la două zile de la nuntă. O decizie pe care a luat-o la patru dimineaţa l-a costat viaţa
Horoscop 26 octombrie 2021. Leii sunt foarte implicați emoțional în anumite relații pe care ar trebui să le abordeze altfel
HOROSCOP
Horoscop 26 octombrie 2021. Leii sunt foarte implicați emoțional în anumite relații pe care ar trebui să le abordeze altfel
Tragedie la o zi după nuntă. Mirele a murit în mașina condusă de cavalerul de onoare
Știrileprotv.ro
Tragedie la o zi după nuntă. Mirele a murit în mașina condusă de cavalerul de onoare
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Telekomsport
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele
PUBLICITATE
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele