Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Detalii șocante în cazul crimei de la Spitalul Piatra Neamț. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Detalii șocante în cazul crimei de la Spitalul Piatra Neamț. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Sebastian Dumitru Patriche, bărbatul care și-a ucis soția în cabinetul ei de asistentă șefă din secția de chirurgie a Spitalului Județean Piatra Neamț, a venit cu un cuțit în sacoșă și și-a înjunghiat victima de cel puțin 10 ori, arată zch.ro. Bărbatul a spus că își iubea soția și a venit să o felicite pentru noua funcție. La rândul ei, martorii spun că Anca Daniela Patriche era îngrozită de soțul ei, care o bătea, se mutase de acasă și își ruga elevii de la liceul unde preda să o însoțească pe stradă, de frica bărbatului.

De Cristian Anton,

UPDATE 20.45: Bărbatul care şi-a ucis soția a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Criminalul nu a spus mare lucru despre relația cu soția sa, dar nici nu și-a exprimat vreo părere de rău pentru că a ucis-o.

A declarat că o iubește și s-a dus la spital s-o felicite pentru noua funcție, Anca Daniela Patriche câștigând, pe 8 ianuarie, examenul pentru funcția de director de îngrijiri. A intrat în cabinetul ei, înarmat cu un cuțit cu lama de 25 de centimetri, și a înjunghiat-o de mai mult de 10 ori, arată sursa citată.

”La necropsie se va vedea exact câte lovituri are, oricum una este cert la gât, cu secționarea pachetului vascular, lucru care explică hemoragia masivă. Atât în cabinet, cât și pe targa cu care victima a fost transportată până la reanimare era foarte mult sânge. Nu este exclus ca o parte din lovituri să fi afectat organele interne”, a declarat procurorul criminalist Stelian Olteanu, magistratul care conduce ancheta.

Detalii despre directoarea omorâtă în biroul de la Spitalul Piatra Neamț de soțul ei

Conform Mediafax, bărbatul nu a putut fi audiat din cauza stării psihice precare, după ce a conștientizat fapta comisă.

OMS recomandă ca mamele cu COVID-19 să poată alăpta. Nu și în România. Caz revoltător la Timișoara
Recomandări

OMS recomandă ca mamele cu COVID-19 să poată alăpta. Nu și în România. Caz revoltător la Timișoara

 

Procurorii consideră că Sebastian Dumitru Patriche și-a premeditat fapta, din moment ce venise la spital cu cuțitul în sacoșa de cumpărături.

Femeia era terorizată de soțul ei

Doar pentru a o speria, a zis el în primele discuții cu oamenii legii, repetând însă că își iubea soția cu care conviețuia de 27 de ani și a venit la spital ca să o felicite pentru noua ei funcție.

Din declarațiile martorilor s-a stabilit că cei doi soți aveau mari probleme, în sensul că bărbatul nu lucrase timp de 4 ani, abia în noiembrie anul trecut reușind să se angajeze la o firmă de pază din oraș.

În condițiile în care Anca Patriche avea funcția de asistentă șefă și era profesoară la Școala postliceală sanitară, soțul ei a început să sufere de lipsă de atenție. Femeia muncea de dimineață până seara ca să-și țină copilul la studii (un băiat de 24 de ani, care învață la o facultate din București), iar bărbatul devenise gelos, provoca certuri și o bătea.

Ping-pong între MS și CNAS. Pacienţii care au încă nevoie de reţetă pe hârtie
Recomandări

Ping-pong între MS și CNAS. Pacienţii care au încă nevoie de reţetă pe hârtie

 

Din acest motiv, Anca Patriche a făcut acțiune de divorț și s-a mutat cu chirie înainte ca prima citație să ajungă acasă.

Îi era frică de soțul ei și rugase doi elevi de la școala postliceală să o însoțească la serviciu, la cumpărături și când se ducea să-și viziteze mama.

Era îngrozită că soțul ei ar putea afla unde s-a mutat. Nu s-a gândit, probabil, că la serviciu este mai în nesiguranță decât acasă și tocmai în cabinetul ei va fi ucisă.

Anca Patriche, asistent șef al Secției de Chirurgie, câștigase, prin concurs, funcția de director de îngrijiri al Spitalului de Urgență Piatra Neamț.

Cu puțin timp înainte de a fi ucisă, fusese instalată în funcție, dar nu apucase să își ia în primire biroul.

Acesta este motivul pentru care a fost găsită de soț în vechiul birou.

Close
Închide
  Close