Mergi direct la conținut »
Dezastru în Dobrogea. O ploie torențială de două ore a măturat totul în cale Galerie foto
5imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Dezastru în Dobrogea. O ploie torențială de două ore a măturat totul în cale

Dezastru în Dobrogea. O ploie torențială de două ore a măturat totul în cale

Ploile torențiale care au ținut două ore au făcut ravagii în Dobrogea, joi seară. Apa a intrat în curțile și casele localnicilor, distrugându-le agoniseala, iar animalele din grajduri au murit înecate. Tot județul a fost afectat de cantitățile masive de apă căzute, dar cea mai gravă situație s-a înregistrat în localitatea lipoveană Sinoe.

De Mihai Niculescu,

Potopul a venit puțin după ora 21.00, în satul Sinoe, comuna Mihai Viteazu: bilanțul este înfiorător: case inundate, drumuri distruse, animale moarte și munca de-o viață a oamenilor distrusă.

Două echipaje de pompieri au lucrat toată noaptea pentru scoaterea apei din gospodării. Primarul Gheorghe Grameni a spus că este depășit de situație, arată replicaonline.ro.

”Este dezastru total. Casele s-au inundat, 150 de berbecuți au murit, porci, găini, la fel, s-au înecat, fântâni inundate, drumurile sunt distruse, zici că a trecut excavatorul peste ele. Este pagubă totală, nu mai avem apă de băut”, s-a plâns primarul.

Reprezentanții Prefecturii sunt în faza evcaluărilor de pagube: ”Se întrunește Comitetul Consiliului Local pentru Situații de Urgență, se întocmesc rapoartele operative. O să ne deplasăm în teritoriu să vedem situația reală. Am trimis azi-noapte două echipaje ISU, poliție, pompe, tot ce trebuia”, a spus suprefectul Ali Șenol.

Potrivit ISU Tulcea, au fost salvate 490 de ovine, două autoturisme au fost afectate de apă.

Intervenția a fost asigurată de 30 de pompieri cu 3 autospeciale de intervenție, 5 motopompe , 1 camion și 2 autospeciale pentru munca operativă.

Close
Închide
  Close