De Cristian Burcioiu,

În cursul zilei de astăzi, procurorii DIICOT – cei care coordonează ancheta în teribilul caz de la Caracal -, au luat decizia ca mandatul de percheziție să fie prelungit până la sfârșitul acestei luni.

Documentul aprobat de instanță în baza căruia au loc în prezent cercetările la ”casa groazei” expiră duminică, 25 august, ceea ce ar însemna ca în acea zi perchezițiile să fie oprite.

Cum anchetatorii consideră că mai au nevoie de timp pentru prelevare de urme biologice și probe fizice, DIICOT va cere prelungirea acestui mandat de percheziție cu încă o săptămână, ceea ce ar ”împinge” căutările până la sfârșitul lunii august.

Echipa de cercetare va sta toată luna august în „casa groazei”

”Cercetările nu vor fi oprite duminică, 25 august, când expiră mandatul în curs, ci vor continua în baza unui alt mandat de percheziție emis de instanță care va avea valabilitate până la sfârșitul lunii. Atunci, la expirarea acelui mandat, propus și motivat de procurorii DIICOT, vom vedea care va fi pasul următor în ceea ce privește materialul probator”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Testele antropologice și genetice, reluate de legiști

În timp de echipa de polițiști și criminaliști de la Poliția Capitalei scotocește fiecare metru din ”casa groazei” și din curtea acesteia, specialiștii de la IML ”Mina Minovici” continuă cercetările științifice asupra oaselor descoperite la marginea unei păduri de lângă Caracal, oseminte despre care Dincă a spus că ar aparține Luizei Melencu.

Orice, dar nu opriți corăbiile cu sclavi! PAH, comentariu acid față de modul în care statul gestionează migrația muncitorilor români în timpul pandemiei
Recomandări

Orice, dar nu opriți corăbiile cu sclavi! PAH, comentariu acid față de modul în care statul gestionează migrația muncitorilor români în timpul pandemiei

 

Inițial, legiștii au comunicat faptul că oasele sunt extrem de distruse prin calcinare și că nu există suficient material genetic pentru a scoate ADN-ul din ele, dar la câteva zile după acest anunț, specialiștii au revenit cu precizări.

Printre oasele calcinate, specialiștii în antropologie vor încerca să identifice acele bucăți suficient de conservate care să le ofere posibilitatea efectuării testelor antropologice și mai apoi al celor genetice.

Adică al ADN-ului care va confirma sau nu dacă acele rămășițe umane, printre care se află și câțiva dinți – buni depozitari ai ADN-ului în pulpa dentară protejată de smalț -, aparțin sau nu Luizei Melencu, fata dispărută acum cinci luni.

Jurnalistul Libertatea Cristian Burcioiu a intrat prin legătură telefonică în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX și a oferit noi detalii din ancheta în cazul crimelor din Caracal. Urmăriți VIDEO:

Citeşte şi:

Alexandru Cumpănașu a cerut Ministerului Sănătății efectuarea unui control la INML. „Doamna ministru a dispus de îndată un control”

Cazul Caracal | Anchetatorii au găsit în mașina lui Dincă o poșetă albastră care nu aparține celor două fete răpite

Statul i-a dat lui Gheorghe Dincă avocat din oficiu un fost poliţist acuzat de luare de mită! De ce minte avocatul?

Larisa Iordache, trimisă în stradă: „M-au pus să îmbrac uniforma Poliției din lipsă de personal”
GSP.RO

Larisa Iordache, trimisă în stradă: „M-au pus să îmbrac uniforma Poliției din lipsă de personal”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi
HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi