De Cătălin Lupășteanu,

Acesta a sosit la sediul DNA în jurul orei 11, însoțit de avocatul său, iar la intrarea în Direcție a precizat că el este patronul firmei, că Liviu Dragnea nu ar avea nicio legătură cu compania și că nu l-ar cunoaște personal.

„Despre dosar nu pot să vă spun, dacă vreți vă spun despre firmă. Firma aparține mie, sunt la percheziție, s-au găsit acțiunile cu care eu am cumpărat pachetul majoritar de acțiuni. Și de la o firmă cu care dădeam 20 de milioane regulat putem ajunge la o firmă la care statul ar putea plăti zece milioane de lei drept ajutor de șomaj”, a spus Pitiș la intrare.

El a fost tranșant privind prezența lui Dragnea în cadrul companiei: „Mai sunt cinci acționari minoritari. Printre ei nu se numără și domnul Dragnea și nu s-a numărat din anul 2007 de când eu conduc firma. Eu nu am nicio relație personală cu domnul Dragnea. Nu a semnat dumnealui contractele, erau semnate de un vicepreședinte al Consiliului județean”.

În jurul orei 14 avocatul acestuia a părăsit sediul DNA în vreme ce Pitiș a rămas în continuare pentru a asista la manevrele de desigilare și verificare a mediilor de stocare a calculatoarelor.

La ieșirea din instituție Petre Pitiș a declarat că nu a dat declarații în fața anchetatorilor și că a stat în clădire pentru a asista informaticienii și procurorul la actele procedurale, așa cum prevede legea.

Pitiș a menționat că percheziția informatică nu s-a încheiat context în care va reveni la sediul Direcției miercuri la ora 10.00.