De Mihai Niculescu,

„Ministerul Culturii și Identității Naționale se delimitează de afirmațiile făcute recent, în spațiul public online, de către Managerul interimar al Muzeului Național Constantin Brâncuși, Valentin Chepeneag.

Considerăm că declarațiile domnului Chepeneag sunt profund greșite și iresponsabile, acestea neexprimând poziția Ministerului Culturii și Identității Naționale” se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii, publicat pe contul de Facebook al instituției.

Ministrul Culturii i-a cerut demisia lui Valentin Chepeneag, iar acesta s-a conformat.

„Pe cale de consecință, Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, i-a solicitat acestuia demisia, act care a fost depus luni, 16 septembrie 2019, cu numărul de înregistrare 6388/CM/16.09.2019” se precizează în comunicat.

Pentru a celebra 120 de ani de la nașterea fondatului Mișcării Legionare, Corneliu Zelea-Codreanu, Valentin Chepeneag a postat pe contul său de Facebook o serie de citate ale unor personalități care l-au cunoscut pe Codreanu în perioada interbelică. În toate opiniile, Zelea Codreanu este lăudat pentru faptele sale.

Și mareșalul Ion Antonescu este simpatizat de Chepeneag, imaginea de copertă a contului său prezentând imaginea din profil a acestuia suprapusă peste harta României Mari.

Citeşte şi:

Directorul Muzeului ”Constantin Brâncuși” îi laudă pe antisemitul Zelea-Codreanu și pe criminalul de război Ion Antonescu

Declarația halucinantă al unui politician din comunitatea evreiască despre distrugerile de la cimitirul din Huși |VIDEO

1 decembrie 1918 – 2018. Centenarul Marii Uniri. Momentele de răscruce din istoria României ultimului secol

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism