Primarul sectorului Chacaou din Caracas a afirmat că străzile capitalei sunt pline de oameni care fură animale pentru a le mâncă. El a făcut această declarație ca o reacție la o știre potrivit căreia șase militari au fost arestați după ce au furat capre, deoarece nu mai exista mâncare la baza lor, Fort Manaure. Oficialul a scris că sunt oameni care vânează pisici, câini și porumbei pentru a-și potoli foamea.

“Nu este o glumă. Este realitatea dureroasă”, a scris primarul pe Twitter. Totodată, potrivit panampost.com, locuitorii adună verdeață și gunoi de pe stradă pe se hrăni.

Criza din Venezuela s-a adâncit teribil în ultima perioadă, iar disperarea populației a ajuns la cote alarmante. Magazinele sunt jefuite aproape zilnic de oamenii furioși. Aproximativ 5.000 de oameni au luat cu asalt un supermarket de unde au furat alimente.

Incidente similare au avut loc în mai multe provincii ale țării, unde oamenii au strigat “ne este foame”.  Venezuela, țara care dispune de cele mai mari rezerve de petrol din lume, a luat mai multe măsuri în încercarea de a estompa efectele crizei. În februarie, programul centrelor comerciale a fost redus. Ulterior, guvernul a anunțat că modifică fusul orar, iar săptămâna trecută a anunțat raționalizarea consumului de electricitate și a scurtat programul de lucru al bugetarilor la doar două zile pe săptămână.

Citește și: Situație disperată în Venezuela! Armata a fost scoasă pe străzi să protejeze magazinele

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre