Mergi direct la conținut »
Situație disperată în Venezuela! Armata a fost scoasă pe străzi să protejeze magazinele
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Situație disperată în Venezuela! Armata a fost scoasă pe străzi să protejeze magazinele

Venezuela a scos soldaţii pe stradă în urma protestelor violente din Maracaibo, al doilea cel mai mare oraş din această țară, ca să protejeze magazinele şi să descurajeze jafurile care sunt la ordinea zilei.

Zeci de proteste antiguvernamentale, plus jafuri din magazine şi farmacii, au avut loc săptămâna asta în Maracaibo, dar şi în alte oraşe din Venezuela, oamenii fiind disperaţi că nu mai găsesc nici măcar alimente de bază din cauză că țara se confruntă cu o secetă puternică, care a redus dramatic nivelul apei de la barajul principalei hidrocentrale a țării, fiind criză economică.

Autorităţile au scos pe străzi soldaţi ai Gărzii Naţionale în echipament de intervenţie, ca să păstreze ordinea, după ce un magazin a fost complet devastat. Oamenii au intrat cu forţa în clădire şi au furat din produse, spre disperarea proprietarului, care acuză forţele de ordine că nu au făcut nimic.
Guvernul de la Caracas a adoptat mai multe măsuri pentru a face față crizei care devine din ce în ce mai gravă. În februarie, programul centrelor comerciale a fost redus. Ulterior, guvernul a anunțat că modifică fusul orar, iar săptămâna trecută a anunțat raționalizarea consumului de electricitate și a scurtat programul de lucru cu două zile.

Close
Închide
  Close