Mergi direct la conținut »
Diurnă de deplasare pentru parlamentarii care nu au domiciliul în București sau Ilfov
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Diurnă de deplasare pentru parlamentarii care nu au domiciliul în București sau Ilfov

Diurnă de deplasare pentru parlamentarii care nu au domiciliul în București sau Ilfov

Parlamentarii care nu domiciliază în Bucureşti sau în judeţul Ilfov vor primi o diurnă de deplasare. Cuantumul acestei diurne este stabilit de conducerea celor două Camere ale Legislativului, potrivit unei propuneri legislative adoptate vineri, cu unanimitatre de voturi, de Camera Deputaţilor şi Senat.

De Valentina Postelnicu,

Proiectul pentru modificarea articolului 41 alineatul (1) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor prevede că „deputaţii şi senatorii prezenţi la lucrările Parlamentului care nu au domiciliul în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov primesc o diurnă de deplasare al cărei cuantum este stabilit prin hotărârea Birourilor permanente reunite ale celor două Camere”.

Proiectul mai prevede că „de diurna prevăzută (…) şi dreptul de decontare a cazării în teritoriu, în unităţi de primire turistice cu clasificare de cel mult 4 stele, sau de compensare a cheltuielilor de cazare într-un cuantum stabilit prin hotărârea Birourilor permanente reunite ale celor două Camere beneficiază deputaţii sau senatorii care: efectuează deplasări în ţară din însărcinarea preşedintelui Camerei Deputaţilor sau al Senatului, a Birourilor permanente ale celor două Camere, a birourilor comisiilor permanente sau a liderilor grupurilor parlamentare; nu domiciliază în circumscripţiile electorale în care au fost aleşi, pe timpul deplasării în aceste circumscripţii, în vederea îndeplinirii activităţilor legate de desfăşurarea mandatului; deputaţii care reprezintă organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, care se deplasează în alte localităţi din ţară, în afara celei de domiciliu, pentru activităţile legate de exercitarea mandatului”.

Parlamentarii care nu au domiciliul în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov primesc, în prezent, o diurnă de deplasare de 2% pe zi din indemnizaţia lunară brută prevăzută pentru deputat sau senator.

Citește și: VIDEO/Marius Oprea: ”Revolta anticomunistă, pornită la Timișoara, a devansat lovitura de stat pusă la cale de grupul complotist condus de Iliescu”

Close
Închide
  Close