MENIU CAUTĂ

DN 7 este blocat de aluviuni în județul Arad. Mai multe gospodării au fost inundate, iar o mașină a fost luată de viitură

Distribuie

Drumul national 7, cel mai important drum din județul Arad, este blocat de aluviuni în județul Arad, aflat sub cod portocaliu de furtună până marți seară. Din cauza intemperiilor, mai multe gospodării din două sate arădene au fost inundate, iar o mașină a fost luată de viitură.

Administrația Națională de Meteorologie a avertizat că mai multe localități din județul Arad – Lipova, Șiria, Pâncota, Târnova, Ghioroc, Săvârșin, Bârzava, Covăsânț, Tauț, Conop, Păuliș, Vărădia de Mureș, Birchiș, Petriș, Ususău, Bata și Șiștarovăț – sunt afectate de furtună, intesificări ale vântului, grindină și precipitații abundente, notează aradon.ro.

Mai mulți săteni din Chelmac și Conop au sunat, marți seară, la numărul de urgență 112 anunțând că gospodăriile lor au fost inundate.

De asemenea, localnicii au informat că o mașină a fost luată de viitură de pe un drum comunal, în zona satului Belotinț, și aruncată în lanul de porumb.

DN 7, la ieșirea din Conop spre Bârvaza, este blocat de aluviuni.

La această oră, cele două gărzi din cadrul Secției Bârzava au plecat în ajutorul cetățenilor afectați de inundații.

Ploaia torențială din județul Arad a determinat scurgeri masive de noroi și piatră de pe versanți, pe Valea Mureșului.

Din cauza blocării drumului national 7 între Conop și Bârzava s-au format coloane de mașini pe ambele căi de rulare.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, viitura formată în zona respectivă a luat o mașină și a aruncat-o pe un camp din apropiere. Din fericire, șoferul autovehiculului a reușit să se salveze.

Până marți seară, la ora 18.30, județul Arad a fost sub avertizare cod portocaliu de furtună. Cele mai afectate localități au fost mai ales cele de pe Valea Mureșului.

Sursa FOTO: aradon.ro

Citește și: Documentul oficial care confirmă informațiile publicate de Libertatea: Cocaină cu paracetamol la peste 200 de euro gramul, vândute clienţilor din dosarul „Stupefiante pentru VIP-uri”

Citește mai multe despre Arad pe Libertatea.

Comentarii