MENIU CAUTĂ
13 Iun. 2018 18:02

Doi români au murit în ultima lună într-un ”lagăr de muncă” în Germania

Distribuie

Doi români au murit în ultima lună într-un ”lagăr de muncă” în Germania. Ultimul dintre decese a fost înregistrat zilele trecute, iar bărbatul ar fi putut fi salvat dacă angajatorii săi germani ar fi chemat ambulanța la timp, scrie stiridiaspora.ro.

După decesul bărbatului au fost făcute publice imagini cu adevărat șocante din 'lagărul din Bornheim' unde aproximativ 700 de români sunt cazați pe perioada sezonului la cules de sparanghel și zmeură.

Românul care a murit anul trecut i-a rugat pe șefii săi germani mai bine de o oră să cheme o ambulanță deoarece se simțea foarte rău, dar de teamă că autoritățile ar putea afla în ce condiții mizere sunt ținuți românii, aceștia au refuzat să anunțe medicii.

Fratele decedatului ce era la fața locului a povestit că din cauză că nu aveau contracte legale de muncă și nici asigurare medicală, șefii au tras de timp pentru că sperau că își va reveni, dar din păcate timpul a trecut, bărbatul s-a simțit din ce în ce mai rău, iar în cele din urmă decedat.

În această săptămâna se va face autopsia pentru a se afla din ce cauză a decedat și dacă ar mai fii putut fi salvat dacă se chema salvarea la timp.

Publicația care a prezentat imaginile din lagărul de muncă scrie că în urmă cu trei săptămâni un alt român de 48 de ani a murit. Nimeni nu știe însă ce s-a întâmplat cu el. Pe imaginile de la Bornheim se pot vedea barăcile în care trăiesc românii și care sunt împrejmuite cu garduri.

Foto: stiridiaspora.ro


Citește și: ANALIZĂ | Românii au dat peste 15 miliarde de lei pe servicii de telecomunicații. Topul furnizorilor de telefonie, cablu și internet


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop, marți, 13 noiembrie 2018
Loading...
Comentarii