Mergi direct la conținut »
Donald Trump, vizită surprinzătoare. Candidatul republican la alegerile SUA merge în Mexic
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Donald Trump, vizită surprinzătoare. Candidatul republican la alegerile SUA merge în Mexic

Donald Trump merge în Mexic, țară pe care a criticat-o în nenumărate rânduri. Candidatul republican la președinția SUA a anunțat că se va întâlni cu președintele mexican Enrique Pena Nieto, relatază BBC News.

De partea cealaltă, preşedinţia mexicană a anunţat că Guvernul le-a trimis invitaţii atât lui Trump, cât şi lui Clinton. Trump a fost singurul care a acceptat deocamdată.

Un purtător de cuvânt al lui președintelui mexican a precizat că cei doi se vor întâlni în privat. Pena Nieto a fost extrem de critic la adresa lui Trump, după ce acesta din urmă a adoptat o poziţie antiimigranţi şi a cerut ca Mexicul să plătească pentru un zid la graniţă. În replică, Trump a ameninţat că va bloca banii trimişi de mexicanii din SUA familiilor lor rămase în ţară, până când ţara va plăti pentru zid.

Donald Trump, acuzații grave la adresa mexicanilor

Totodată, în timpul campaniei, Trump i-a numit pe mexicani “infractori” şi “violatori”. Mai mult, el a acuzat Mexicul pentru dispariţia locurilor de muncă din SUA, deoarece companiile preferă să îşi mute activitatea la sud de graniţă, unde forţa de muncă este mai ieftină.

Mexicul “jefuieşte Statele Unite de mai mulţi bani decât aproape orice altă naţiune”, a spus el în februarie.

Trump a scăzut semnificativ în sondaje după convenţia partidului său, luna trecută, şi este condus detaşat de rivala sa, Hillary Clinton.

Close
Închide
  Close