Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara a anunțat că a înregistrat o sesizare cu privire la faptul că un bărbat s-a dezbrăcat şi a pătruns în interiorul Marelui Templu Circular de la Sarmizegetusa Regia.

”Jandarmii au întocmit acte de sesizare privind comiterea faptei de ultraj contra bunelor moravuri, fapta prevăzută de articolul 375 Cod Penal, documentele fiind înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăştie în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat transmis de IJJ.

Manu Bennett, un actor neozeelandez, cunoscut pentru rolurile din „Spartacus” și „Hobbitul”, a vizitat situl UNESCO de la Sarmizegetusa Regia.

Actorul s-a dezbrăcat și a intrat gol pușcă în templul mare circular. El a practicat haka, un ritual al populaţiei maori, făcut celebru în lume de echipa de rugby a Noii Zeelande, a anunțat glasul-hd.ro.

„Acesta este templul antic al Daciei. Poporul dac a locuit în acest oraș incredibil din munți, până când romanii au venit și l-au distrus complet, ștergând din istorie imaginile și poveștile culturii și religiei dacice. Mai la sud, la fel s-a întâmplat și cu tracii. Acest loc are o puternică încărcătură spirituală.

Vă mulțumesc @comiccon.romania pentru că ați făcut posibilă această călătorie și scuzele mele sincere față de agenții de pază, care au fost alarmați pe moment, când am izbucnit în Haka, pentru a uni sau poate pentru a reuni spiritul Maori cu Dacii”, a scris actorul pe contul său de Instagram.


Citește și: Metroul din Drumul Taberei va fi inaugurat în decembrie, a promis directorul Metrorex. Magistrala către Aeroportul Otopeni, estimată pentru 2023


VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”
GSP.RO

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri