Mergi direct la conținut »
Metroul din Drumul Taberei va fi inaugurat în decembrie, a promis directorul Metrorex. Magistrala către Aeroportul Otopeni, estimată pentru 2023
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Metroul din Drumul Taberei va fi inaugurat în decembrie, a promis directorul Metrorex. Magistrala către Aeroportul Otopeni, estimată pentru 2023

Metroul din Drumul Taberei va fi inaugurat în decembrie, a promis directorul Metrorex. Magistrala către Aeroportul Otopeni, estimată pentru 2023

Metroul din Drumul Taberei va fi gata în decembrie, promite directorul Metrorex, Dumitru Șodolescu. Un alt proiect de avergură, noua magistrală Gara de Nord- Aeroportul Otopeni ar putea fi gata în 2023, dar numai dacă nu vor exista contestații la licitații, a mai spus directorul regiei de metrou. Până atunci, el a mai anunțat investiții majore, de la schimbarea șinelor, a instalațiilor învechite până la garnituri noi de metrou și carduri contactless de acces.

De Mihai Niculescu,

Magistrala 5 de metrou, cu secţiunea Drumul Taberei – Eroilor, va fi gata în luna decembrie”, a spus Dumitru Şodolescu, potrivit zf.ro. Planul total de investiții are un buget de 5,1 miliarde de lei, a mai spus directorul Metrorex.

Între timp, directorul metroului este preocupat de reducerea timpului de așteptare și implicit a aglomerației de pe magistrala 2, Berceni-Pipera, prin schimbarea șinelor și a echipamentelor.

Avem un proiect de investiţii pentru Magistrala 2. Licitaţia a fost încărcată ieri în SEAP. Înlocuim calea de rulare pentru că este uzată, instalaţiile sunt vechi, unele de 30 de ani şi apar în mod inevitabil defecţiuni, dar ce trebuie să perceapă publicul călător este că Metrorex se preocupă şi modernizează magistrala”, spune Şodolescu.

Modernizarea va costa 556 milioane lei, dintre care peste 500 milioane lei provin din fonduri europene nerambursabile. Șodolescu spune că se va lucra mai ales pe timp de noapte pentru a nu se încurca circulația.

Cât despre noua magistrală de metrou până la Otopeni, Șodolescu spune că ar putea fi gata în patru ani. „Estimăm sfârşitul lucrărilor pentru acest proiect la finalul anului 2023 dacă nu sunt contestaţii”, spune Şodolescu.

Cei doi domni Nelu Lupu: polițistul vindecat care a infectat “Gerota” și săteanul decedat din Iași
Recomandări

Cei doi domni Nelu Lupu: polițistul vindecat care a infectat “Gerota” și săteanul decedat din Iași

 

Alte 13 trenuri noi vor fi cumpărate pentru linia Drumul Taberei, deși se va da în folosință tot cu trenurile vechi, iar alte garnituri sunt prevăzute să intre în folosință și pe secţiunea Eroilor – Iancului.

Metrorex dă în exploatare în luna iulie pe Magistrala 4 Parc Bazilescu – Lac Străuleşti, un sistem nou de automatizare şi siguranţa circulaţiei care va reduce timpul de aşteptare cu circa 5 minute, ca răspuns la nemulţumirile călătorilor din zonă.

La nivel de modernizare, Şodolescu susţine că în luna septembrie va fi finalizat un proiect care presupune modernizarea a 41 de staţii cu sisteme bazate pe cartele contactless.


Citește și: OPINIE/ Găștile politice își dispută bugetul de 7 miliarde de euro al CNAS, dar cei care pierd sunt cetățenii. Odată cu Darius Vâlcov pleacă şi protejata lui de la şefia Casei de Asigurări


Close
Închide
  Close