În motivarea deciziei de plasare a fostului viceguvernator BNR în arest la domiciliu, judecătorii arată că Liviu Mihaiu a fost întrebat de Sorin Ovidiu Vîntu dacă își dorește funcția de guvernator al Deltei Dunării. Mihaiu a fost de acord, astfel că Vîntu a promis că va aranja ca acest lucru să se întâmple. Ulterior, Liviu Mihaiu a fost chemat de Călin Popescu Tăriceanu, în biroul său de la Senat, și a fost informat că va primi funcția, scriu jurnaliștii de la Adevărul.

Magistrații mai susțin că Bogdan Olteanu a avut o contribuție în numirea lui Liviu Mihai, deși fostul guvernator al BNR a negat acest lucru în fața procurorilor. Informațiile privind implicarea lui Olteanu reies din depoziţiile martorilor, interceptările convorbirilor telefonice, înregistrările ambientale şi documentele bancare, se arată în motivare. Judecătorii susțin că Bogdan Olteanu s-a folosit de funcția sa de șef al Camerei Deputaților, a treia funcția în stat, pentru a influența numirea lui Liviu Mihaiu.

„Inculpatul a profitat de influenţa deţinută în baza funcţiei pe care o deţinea pentru a obţine sume uriaşe raportat la veniturile la care erau îndreptăţit, ignorând exigenţele de etică pe care le presupune calitatea de ales public. Fapta apare cu atât mai gravă având în vedere poziţia pe care o deţinea inculpatul la momentul săvârşirii statului, cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor, considerată a treia poziţie în ierarhia funcţiilor statului, ceea ce îi permitea să influenţeze activitatea a numeroase instituţii”, a mai motivat Curtea Supremă.

Judecătorul a mai arătat că privarea de libertate a lui Olteanu este necesară pentru înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică pe care o prezintă lăsarea sa în libertate.

Citește și:

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor