De Andreea Radu,

„Acasă”, filmul de debut al regizorului Radu Ciorniciuc, spune povestea familiei lui Gică Pescaru care a locuit în sălbăticia Văcăreștiului până când parcul a căpătat statutul de rezervație naturală.

„În sălbăticia Deltei Bucureștiului, nouă copii și părinții lor au trăit în perfectă armonie cu natura timp de 20 de ani, până când au fost alungați și obligați să se adapteze la viața în oraș”, este descrierea peliculei pe site-ul festivalului.

Lungmetrajul românesc este unul din cele 12 titluri selectate pentru competiția internațională de film documentar a festivalului. În aceeași categorie mai sunt producții din Ucraina, Franța, Africa de Sud sau Danemarca.

În ceea ce privește filmul lui Alexander Nanau, Colectiv va rula la categoria Spotlight, alături de alte șase titluri.

„Jurnaliștii de investigație au descoperit o fraudă uriașă în sistemul de sănătate românesc, dezvăluind astfel prețul corupției și, în cele din urmă, prețul adevărului”, scrie pe site-ul festivalului Sundance.

”Colectiv” a avut premiera mondială în selecția oficială – în afara competiției la Festivalul Internațional de Film de la Veneția 2019, a fost proiectat la Festivalul Internațional de Film de la Toronto și a primit premiul pentru Cel mai bun film documentar în Competiția Internațională la a cincisprezecea ediție a Festivalului de Film de la Zurich.

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”
GSP.RO

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială
HOROSCOP

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială