MENIU CAUTĂ
, de Elvira Gheorghiță

VIDEO / Raed Arafat a vorbit, la Interviurile Libertatea Live, despre interzicerea țigărilor electronice în spațiile publice

Distribuie

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, a venit la Interviurile Libertatea Live pentru a explica de ce este necesară impunerea de restricţii pentru ţigările electronice şi dispozitivele care încălzesc tutunul. Secretarul de stat a vorbit și despre propunerea de a delimita sectorul public de cel privat și de a le interzice medicilor să lucreze simultan în ambele sectoare, după creșterea salariilor cu peste 100%.

Pornind de la un articol CNN, care vorbeşte despre o creştere cu 900% a utilizării ţigărilor electronice în liceele din SUA, în perioada 2011-2015, Raed Arafat a scris pe Facebook că „este clar că trebuie acţionat urgent, prin interdicţia promovării şi a utilizării în spaţiile publice, aplicând reguli similare celor aplicabile ţigărilor clasice pentru toate aceste dispozitive”.

În 21 martie, șeful DSU vorbea despre necesitatea ca parlamentarii să iniţieze un proiect legislativ care să prevadă măsuri de oprire a recrutării noilor generaţii de fumători de către comercianţii morţii”, iar anterior despre interzicerea publicităţii la fumat în locurile publice.

Cu puțin înainte de Paști, respectiv în 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătății, Raed Arafat a transmis că este importantă creşterea veniturilor personalului de sănătate, însă aceasta trebuie să vină şi cu alte măsuri, precum delimitarea sectorului privat de cel public şi stabilirea unor reguli clare, care să ducă și la interdicţia medicilor de a lucra simultan în ambele sectoare.

Afirmațiile secretarului de stat au strârnit diverse reacții, prin care i se atrage atenția că în fișa postului său nu este prevăzută imixtiunea sa în probleme precum fumatul sau delimitarea activității medicilor în sistemul public și în cel privat.


Citește și: Uber poate fi interzis în UE fără a fi notificată Comisia Europeană, a decis Curtea de Justiție a Uniunii Europene


Citește mai multe despre Raed Arafat, CNN, dsu, Interviu, medici și Salarii pe Libertatea.

Comentarii