Mergi direct la conținut »
Dragnea le răspunde profesorilor: Măririle salariale s-au făcut deja, ar fi bine să fim puțin mai responsabili
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dragnea le răspunde profesorilor: Măririle salariale s-au făcut deja, ar fi bine să fim puțin mai responsabili

Dragnea le răspunde profesorilor: Măririle salariale s-au făcut deja, ar fi bine să fim puțin mai responsabili

Dragnea le răspunde profesorilor care amenință cu proteste din cauza salariilor și a situație din sistem. Președintele PSD a declarat, miercuri, la Parlament, că din ceea ce a discutat cu premierul Mihai Tudose, ”măririle salariale s-au făcut deja” și le-a transmis cadrelor didactice ar fi bine să fie puțin mai responsabile, pentru că ”este vorba despre cât poate duce această țară”.

De Valentina Postelnicu,

Întrebat cum comentează faptul că profesorii vor salarii mai mari și au anunțat proteste în perioada următoare, liderul PSD a răspuns: „E bine să îl întrebați pe prim-ministru. Mi-a spus și mie premierul că a avut mai multe întâlniri în ultima perioadă cu mai mulți lideri de sindicat și aș vrea să vă dea el explicații. Deocamdată mă abțin, discutăm de niște măriri de salarii care deja s-au realizat. De asemenea, cred că ar fi bine să fim puțin mai responsabili, pentru că este vorba de cât poate duce această țară”.

Președintele PSD a mai arătat că ”toți ne-am dori probabil ca într-un singur an să reparăm toate nedreptățile și toate inechitățile din ultimii 20 și ceva de ani”.

”Nu se poate și atunci trebuie să avem o abordare responsabilă, să le îndreptăm etapizat, în așa fel încât bugetul să susțină, să nu se pună în pericol echilibrul macroeconomic, dar în același timp și oamenii să simtă aceste măriri de salarii”, a mai declarat Dragnea.

Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) au anunțat proteste începând cu data de 2 octombrie, în cazul în care Guvernul nu acceptă încheierea unui acord scris, prin care se angajează să soluţioneze mai multe probleme cu care se confruntă salariații din învățământ.

Printre problemele reclamate de către reprezentanții profesorilor se află și pierderile cu aproximativ 3% din salariul brut, chiar mai mari în cazul celor care au mai multe sporuri. Aceste pierderi sunt cauzate, așa cum se arată în comunicatul FSLI, de ”faptul că sporurile salariale se calculează prin raportare la salariile de bază de anul trecut, ceea ce conduce la obţinerea unor venituri salariale mai mici decât ar trebui de fapt”.

Citește și: REPORTAJ VIDEO / Cine împarte, parte își face: Deputații PSD au covor nou, roșu. E uriaș și costă peste 65.000 de lei

Close
Închide
  Close