MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Dragnea, replică acidă după laudele lui Macron la adresa lui Iohannis: ”Eu nu am fir direct cu domnul preşedinte Macron”

Distribuie

Dragnea, replică acidă după laudele lui Macron la adresa lui Iohannis: ”Eu nu am fir direct cu domnul preşedinte Macron şi nici nu am participat la întâlnirea secretă dintre ministrul de Externe și șefa DNA, a spus liderul PSD, referindu-se la declaraţia preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, conform căruia există 'unii' în România care doresc slăbirea independenţei magistraţilor.

„Citesc cu atenţie tot ce spune preşedintele Macron, mai ales că am înţeles că are o relaţie specială cu preşedintele Iohannis, deci sunt doi preşedinţi importanţi în lume şi acolo a scris: în România sunt unii care se opun independenţei justiţiei sau care vor să afecteze independenţa justiţiei. Acum, eu – neavând fir direct cu domnul preşedinte Macron şi nici nu am participat la întâlnirea secretă dintre ministrul de Externe (francez – n.r.) şi procurorul şef DNA, ceea ce bănuiesc că este din punct de vedere diplomatic uzual să aibă loc astfel de întâlniri între un ministru de Externe străin şi un procuror din România – n-am de unde să ştiu la ce s-a referit. Poate s-a referit la instituţii când a zis unii, poate unele instituţii vor să afecteze independenţa justiţiei, deci neavând informaţia completă nu am cum să comentez”, a declarat Liviu Dragnea la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a comentat și afirmația lui Macron privind asocierea României cu Polonia şi Ungaria: „Eu n-o văd, este o prostie!”.

„Am văzut tot în acea declaraţie – pe care noi am şi stabilit să le contabilizăm, vom face o carte de îndrumare şi de teze importante -, acolo se mai spune un lucru important, care un pic contrazice ce spune mai sus, şi anume că crede în democraţiile puternice, în sensul că cei care au câştigat alegerile trebuie să-şi asume şi să decidă. În România, cam noi am câştigat alegerile, dar n-avem de gând să decidem brutal, noi decidem tot timpul prin consultări şi ţinând cont foarte mult de ceea ce vin ca sfaturi, ca propuneri, ca idei, dar din zonele de bună credinţă. De la cei care vor să ne dea lecţii de suveranitate şi de cum să facem noi aşa cum nu fac ei, le contabilizăm, dar nu ne lăsăm foarte mult influenţaţi”, a spus preşedintele PSD.

Întrebat dacă va face un demers la Ambasada Franţei la Bucureşti sau dacă ambasadorul României la Paris va face un demers similar celui din perioada legilor Justiţiei pentru a se spune care este situaţia din România, Dragnea a spus că „situaţia din România este foarte bună”.

„Să le spunem noi care e situaţia în România? Păi, situaţia din România e foarte bine văzută, din moment ce e ambasador aici, înţeleg că au informaţiile corecte. Pe noi ne interesează să facem lucruri bune pentru români, nu lucruri care să dea bine la unii şi la alţii. Este foarte simplu”, a adăugat preşedintele PSD.

Justiția din România și atacurile politice la adresa acestia au fost subiect de discuție în interviul acordat de președintele Franței, Emmanuel Macron, la împlinirea unui an de mandat.

Astfel, șeful statului francez a spus că apreciază munca președintelui Klaus Iohannis, care nu îşi lasă ţara să ajungă în situaţia în care sunt Polonia şi Ungaria.

Citește și: Regizoarea Mirona Radu: „Noi, femeile, greșim fiind doar oglinzi ale celor pe care îi iubim”

Citește mai multe despre presedintele frantei și Presedintele Romaniei pe Libertatea.

Comentarii