MENIU CAUTĂ
02 Feb. 2016 20:15

Drama fără margini a unei femei de 81 de ani. A sunat la 112 pentru că nu mai avea ce să mănânce | VIDEO

Distribuie

Caz şocant la Buzău. O femeie de 81 de ani a asunat la 112 pentru a anunţa că moare de foame. Strigătul disperat de ajutor nu a rămas fără răspuns. Poliţiştii locali dar şi elevii unui liceu din oraş au făcut o chetă şi i-au cumpărat bătrânei alimente de primă necesitate.

Vasilica Tănase de 81 de ani are o poveste de viaţă ieşită din comun. Deşi în tinereţe s-a chinuit ca femeie de serviciu la gospodărirea comunală din oraş, a reuşit prin multe sacrificii să-şi vadă copiii împliniţi. Sile şi Nuţi Tănase, cei doi băieţi ai săi, au terminat Conservatorul din Bucureşti, apoi au ajuns să cânte cu celebrităţi precum Sile Dinicu, Dida Drăgan sau Adrian Daminescu.

Soarta a fost însă nedreaptă cu Vasilica. Şi-a pierdut soţul în floarea vârstei pe când acesta avea doar 52 de ani, răpus de o boală de inimă. La numai câţiva ani, femeia a primit o lovitură care pe alţii i-ar face să-şi piardă minţile: cei doi băieţi au murit de aceeaşi boală ca tatăl lor, în Norvegia, unul după altul la distanţă de numai un an. Cei doi copii îşi găsiseră contracte pentru cântat la marginea Europei, dar soarta a fost nedreaptă cu ei.

„Am rămas cu doi nepoţi de la copii dar eu nu am putut face mare lucru pentru ei, pentru că unul era stabilit în Norvegia, iar celălalt în Germania. Apoi, m-am îmbolnăvit de supărare şi nu m-a mai ajutat nimeni cu nimic. Nu vreau să mă laud, dar copiii mei Sile şi Nuţi Tănase erau unicat. Îi ştia tot Bucureştiul pentru că au cântat cu mari muzicieni, cu Sile Dinicu, Aura Urziceanu”, povesteşte bătrâna.

Singură şi bolnavă, Vasilica Tănase trăieşte în frig dintr-o pensie mizerabilă de 470 de lei. Femeia povesteşte că a sunat la 112 când a văzut că e gata să moară de foame. „Nu am mai avut mâncare şi când a văzut că nu mai pot să mă ridic din pat, am dat telefon. M-au întrebat ce am nevoie şi mi-au adus poliţiştii mâncare, pâini, lapte, zahăr, orez şi copănele. Nu am cum să rezist fără ajutor, pentru că jumătate din bani se duc pentru căldură, iar restul pe medicamente”, se plânge Vasilica Tănase.

După ce poliţiştii locali i-au cumpărat bătrânei mâncare pentru câteva zile, în ajutorul bătrânei au sărit şi liceenii de la Colegiul Naţional ”B.P. Hasdeu”.

Directorul liceului a anunţat că o vor ajuta pe femeie cu plata facturilor şi îi vor cumpăra un calorifer electric şi o maşină de spălat.

Un ONG din Buzău o va ajuta pe femeie să obţină un certificat de handicap, ca să poată beneficia de un venit suplimentar şi de un însoţitor.

Citește mai multe despre alimente, Batrana și Buzău pe Libertatea.

Comentarii