MENIU CAUTĂ
24 Feb. 2016 12:30

E oficial: Șoferilor români le place să șicaneze și să fie agresivi în trafic!

Distribuie

Un studiu făcut recent de Asociația de Psihologie și Siguranță Rutieră vine să evidențieze ceea ce bănuiam cu toții: cei mai mulți șoferi români sunt agresivi în trafic. Și le mai și place!

Din rezultatele cercetării reiese că majoritatea bărbaților cu vârste între 18 și 40 de ani se ghidează în trafic după zicala ”dacă nu riști, nu câștigi”, le place să vadă cât de aproape pot rula față de mașina de dinaintea lor și le place să îi șicaneze pe ceilalți participanți la trafic.

În același timp, 88% dintre bărbații de 18-25 de ani și 70% dintre bărbații de 25-40 ani sunt de părere că riscul de accident este minim dacă au o mașină bună și peste 65% dintre bărbații de 18-40 de ani recunosc că se enervează atunci când traficul e aglomerat și că depășesc fără să stea pe gânduri coloane de mașini.

”În genere, cauzele generatoare de accidente rutiere au ca factor principal, cel uman, iar comportamentele agresive și teribilismul reprezintă cele mai des întâlnite elemente care produc accidente cauzate de om. Este nevoie să intensificăm educația rutieră, mai ales în rândul șoferilor tineri, cu vârste între 18 și 25 de ani, prin campanii naționale de informare și prin cursuri de conducere defensivă”, declară dr. Mihaela Rus, președintele Asociației de Psihologie și Siguranță Rutieră.

Citește mai multe despre Studiu pe Libertatea.

Comentarii