Mergi direct la conținut »
EBA se reîntoarce în politică. Fiica lui Traian Băsescu a participat la inaugurarea unui sediu al PMP
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

EBA se reîntoarce în politică. Fiica lui Traian Băsescu a participat la inaugurarea unui sediu al PMP

Elena Băsescu, fiica cea mică a precedentului președinte al României, lasă să se înțeleagă că ar fi interesată să se reîntoarcă în politică. EBA a postat pe contul său de Facebook o imagine în care apare alături de președintele PMP, Eugen Tomac, la inaugurarea sediului organizației partidului din sectorul 6.

De Adrian Ilie,

”Am participat la inaugurarea sediului PMP Sector 6 din Bulevardul Timişoara Nr. 27A. Alături de mine au fost preşedintele partidului, europarlamentarul Eugen Tomac, preşedintele executiv, deputatul Marius Paşcan, deputatul de Bucureşti Sebastian Moise, senatoarea de Maramures, doamna Severica Rodica Covaciu, deputatul de Maramureş Adrian Todoran şi preşedintele organizaţiei judeţene Ilfov, Rizia Tudorache. Gazda noastră a fost Ştefan Florescu, viitorul primar al Sectorului 6”, a scris Elena Băsescu pe Facebook.

Ea crede că PMP are potențialul de a deveni un partid important pe scena politică. ”Sunt foarte optimistă că PMP se va consolida şi va reuşi să-şi atingă potenţialul pe care îl are. Iar asta se va vedea inclusiv la alegerile prezidenţiale din 10 şi 24 noiembrie”, a mai scris fiica fondatorului PMP.

Elena Băsescu a obținut prima funcție politică importantă în 2008, când a fost aleasă în funcția de secretar general al PDL. În 2009, a candidat la alegerile pentru Parlamentul European din postura de independent pentru a pune capăt criticilor legate de faptul că și-ar datora ascensiunea lui Traian Băsescu, pe atunci șef al statului.

EBA a fost primul politician român care a câștigat un mandat de europarlamentar din postura de independent, dar s-a reînscris imediat în PDL. După secesiunea aripii Udrea din PDL, în 2014, a devenit membru al PMP, dar s-a ținut departe de acțiunile politice ale acestui partid. Cea mai recentă activitate în domeniul politicii a fost o postare din mai 2014 când a anunțat că va vota, la alegerile europarlamentare, lista PMP, listă deschisă chiar de către tatăl ei.

Close
Închide
  Close