De Valentina Postelnicu,

Ecaterina Andronescu este noul ministru al Educaţiei. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de numire a acesteia în funcţie, după ce, iniţial, afirmase că se va mai gândi înainte de a valida această numire. Andronescu ajunge, astfel, pentru a patra oară în fruntea învăţământului românesc.

Administrația Prezidențială a anunțat, vineri, că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației Naționale.

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu este la al șaselea mandat în Legislativ.

Ce spunea Andronescu în luna august: „Acest guvern nu mă reprezintă nici pe mine, nici pe dumneavoastră”

A scăpat după 4 ani de dosarul penal Microsoft și a fost înlăturată, la Congresul Extraordinar al partidului din luna martie, din conducerea PSD, după ce a criticat unele decizii ale conducerii social-democrate. Atunci, ea părăsea lucrările Congresului, acuzând faptul că nu a fost lăsată să vorbească de la prezidiu, pentru a-şi prezenta candidatura pentru o funcţie în conducerea partidului.

În luna august, cerea, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, ca liderul social-democrat Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea.

Totodată, senatorul PSD susținea că Guvernul Dăncilă trebuie schimbat.

Momente dramatice pentru familia Luizei, la reconstituirea crimelor comise de Gheorghe Dincă
Recomandări

Momente dramatice pentru familia Luizei, la reconstituirea crimelor comise de Gheorghe Dincă

„Acest guvern nu mă reprezintă nici pe mine, nici pe dumneavoastră, dragi colegi, nici PSD-ul, nici România. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este în regulă”, afirma aceasta.

Acum, în mod surprinzător, ea s-a împăcat cu liderul PSD Liviu Dragnea, iar în Biroul Permanent Naţional, a fost votată de cei din PSD să preia funcţia de ministru al Educaţiei, în locul lui Valentin Popa, care a demisionat din funcţie.

Andronescu are şase mandate în Legislativ şi patru mandate de ministru la Educaţie

Ecaterina Antonescu este unul dintre social-democrații cu vechime în Legislativ.

A fost aleasă deputată în legislaturile 1996-2000, 2000-2004, 2004-2008 pe listele PSD, și senatoare în legislaturile 2008-2012, 2012-2016 și în actuala Legislatură, in partea aceluiași partid.

La Ministerul Educaţiei a avut trei mandate:

  •  – 
  •  – 
  •  – 
O tânără a fost snopită în bătaie pe o stradă din Sibiu! A ținut-o de păr și a lovit-o violent
Recomandări

O tânără a fost snopită în bătaie pe o stradă din Sibiu! A ținut-o de păr și a lovit-o violent

În perioada mandatului premierului Emil Boc, în 2009, Ecaterina Andronescu a demisionat din funcție, în același timp cu miniștrii social-democrați, în semn de solidaritate cu Dan Nica, care fusese demis de premierul de la acea vreme, Emil Boc.

A câștigat un mandat de europarlamentar în 2012, la care a renunțat în favoarea lui Victor Negrescu. În 2012, a fost nominalizată pentru a treia oară ca ministru al Educaţiei, după mandatele din 2000-2003, în Cabinetul Năstase, şi 2008-2009, în Guvernul PDL-PSD. Pe lângă activitatea politică, aceasta are și o experiență în educație.

A scris peste 186 de lucrări științifice publicate în reviste de specialitate din țară și străinătate, peste 60 de contracte de cercetare științifică naționale sau internaționale, trei cărți și un brevet de invenție.

În 2002 a primit Steaua României în grad de Cavaler, iar în 2003 devine Doctor Honoris Causa al Universităţii Tehnice Iaşi, al Universităţii Aurel Vlaicu Arad şi membru corespondent al Academiei Tehnice Baia Mare.

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'
Recomandări

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'

Ca ministru al Educației, a avut mai multe decizii cu impact asupra învățământului din România. În 2000-2003 a introdus obligativitatea examenului de admitere în facultăți și licee și schimbarea metodologiei de corectare la examenul de bacalaureat.

A fost unul din inițiatorii legii de majorare a salariilor cadrelor didactice cu 50%, lucru care a produs un puternic scandal în toamna lui 2008, când președintele Traian Băsescu a decis să nu promulge legea.

Ulterior, România a intrat în criza care se manifesta în întreaga Europă. În 2012, aceasta a dat o Ordonanță prin care Dispăreau incompatibilitățile rector-parlamentar, pensionarii puteai fi rectori și directori, iar institutele de cercetare puteau sa treacă în subordinea universităților.

Tot în 2012, pe baza analizei unor profesori străini din domeniul chimiei, i s-a imputat plagierea unei lucrări stiințifice. Acuzația a apărut într-un cotidian german (Frankfurter Allgemeine Zeitung). Ministrul Ecaterina Andronescu a dezmințit aceste imputații printr-un comunicat oficial.

Citeşte şi: Paradoxul Metrorex | În timp ce sindicatul cere majorări de 42%, compania se împrumută şi pune gaj trenuri pentru plata lucrărilor din Drumul Taberei

Antrenor surpriză la naționala României, în locul lui Contra! Detalii de la discuțiile dintre acesta și FRF
GSP.RO

Antrenor surpriză la naționala României, în locul lui Contra! Detalii de la discuțiile dintre acesta și FRF

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie
HOROSCOP

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie