Mergi direct la conținut »
Avertisment al economistului Radu Crăciun: Fiecare român să își pună bani deoparte pentru criza care vine, Guvernul nu ar trebui să se îndatoreze
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Avertisment al economistului Radu Crăciun: Fiecare român să își pună bani deoparte pentru criza care vine, Guvernul nu ar trebui să se îndatoreze

Avertisment al economistului Radu Crăciun: Fiecare român să își pună bani deoparte pentru criza care vine, Guvernul nu ar trebui să se îndatoreze

Fiecare român trebuie să își pună bani deoparte pentru criza care va veni, iar același lucru trebuie să îl facă și Guvernul, a declarat Radu Crăciun, președintele și directorul general al BCR Pensii. Acesta spune că majorarea consumului destabilizează economia, iar acest lucru se vede în creșterea importurilor, scăderea leului față de euro și scumpiri.

De Daniel Ionașcu,

„Cu siguranță trebuie să punem stop consumului. Răul primar la tot ce vedem acum e exarcerbarea consumului, care se regăsește în deficitul extern, în preţurile tot mai mari. Când un producător nu mai poate produce spune: măcar să profit crescând prețurile. (…) De asemenea, consumul se regăsește inclusiv în creşterea cursului. Petrecerea, la un moment dat, se va sfârși, și fiecare trebuie să aibă puși deoparte bani care să-i permită să treacă peste o perioadă mai dificilă”, a atras atenția Radu Crăciun, potrivit Digi24.

Guvernul nu ar trebui să se îndatoreze

Acesta a afirmat că o criză nu trebuie să fie neapărat similară celei din perioada 2008-2009 și a completat că există cicluri economice, când perioadele de avânt sunt urmate de scăderi, iar acestea sunt caracterizate de șomaj sau scăderea salariilor.

De asemenea, Radu Crăciun spune că și Guvernul trebuie să facă același lucru și să nu se îndatoreze excesiv pentru că dobânzile mici nu vor dura la infinit.

Leul la minime istorice, dobânzile încep să crească

Leul s-a depreciat recent în fața euro la minime istorice, în vreme ce indicele ROBOR – în funcție de care variază dobânzile la lei – a crescut la cele mai mari niveluri din ultimii trei ani.

Deja alimentele s-au scumpit, iar prețul ouălor s-a dublat, Guvernul cerând Consiliului Concurenței să investigheze problema.

Close
Închide
  Close